Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přítomný průběhový čas The present continuous tense

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přítomný průběhový čas The present continuous tense"— Transkript prezentace:

1 Přítomný průběhový čas The present continuous tense
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.

2 Použití Přítomný průběhový čas požíváme k vyjádření děje právě probíhajícího. Do českého jazyka překládáme přítomným časem prostým. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.

3 Tvorba Sloveso to BE v příslušné osobě + připojení koncovky –ing k významovému slovesu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.

4 Tvorba I am playing football. You are playing football. He is playing football. We are playing football. They are playing football. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.

5 Zápor I am not playing football. You are not playing football. He is not playing football. We are not playing football. They are not playing football. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.

6 Otázka Tvoříme přehozením slovosledu: You are playing football. Are you playing football? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.

7 Používáme stažené tvary slovesa to be!
Doplnění Používáme stažené tvary slovesa to be! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Štěpánková.


Stáhnout ppt "Přítomný průběhový čas The present continuous tense"

Podobné prezentace


Reklamy Google