Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANGLICKÝ JAZYK – 7. ROČNÍK

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANGLICKÝ JAZYK – 7. ROČNÍK"— Transkript prezentace:

1 ANGLICKÝ JAZYK – 7. ROČNÍK
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Present simple-affirmative (Přítomný čas prostý - kladné věty) žáci se naučí, jak se tvoří přítomný čas prostý (kladné věty), v jakých situacích se tento čas používá překlad vět slovesa s koncovkou -s, -es (3. os. jed. čísla)

2 PRESENT SIMPLE (1.) Přítomný čas prostý (1.)

3 Present simple – affirmative (Přítomný čas prostý – kladné věty)
se vytváří tvarem infinitivu významového sloveso bez to ve 3.osobě jednotného čísla se k významovému slovesu přidává koncovka -s, -es

4 Např. to play = hrát Hraji na kytaru. I play the guitar.
Ona hraje na kytaru. She plays the guitar. to go = jít Jdu do školy. I go to school. On jde do školy. He goes to school.

5 přítomný čas prostý se používá pro vyjádření činnosti,která se pravidelně opakuje
např. Každý den chodím do školy. I go to school every day. Každé úterý se dívá na televizi (ona). She watches TV every Tuesday.

6 Translate. Přeložte. Vstává v 7.30 (ona). Hraje tenis (on).
Má hodinu klavíru každou středu (ona). Po škole se dívají na televizi. Má ráda dějepis. Po obědě jde domů (on). Hraji na housle. Potkáváme se na autobusové zastávce každé ráno.

7 She gets up at 7.30. He plays tennis. She has a piano lesson on Wednesdays. They watch TV after school. She likes History. He goes home after school. I play the violin. We meet at the bus stop every morning.

8 Choose correct sentences. Vyberte správné věty.
Hraje stolní tenis (ona). Má rád Francouzštinu (on). She play table tennis. She plays table tennis. He like French. He likes French.

9 She watches TV every day.
Chodí do školy (on). Každý den se dívá na televizi (ona). He gos to school. He goes to chool. She watch TV every day. She watches TV every day.

10 We go to the cinema on Saturdays.
Každou sobotu chodíme do kina. Jezdím do školy autobusem. We go to the cinema on Saturdays. We goes to the cinema on Saturdays. I take the bus to school. I takes the bus to school.

11 Choose correct verbs. Vyberte správná slovesa.
go goes gos eat eats eates

12 watch watchs watches play plays playes

13 collect collects collectes like likes likees

14 do does dos have haves has


Stáhnout ppt "ANGLICKÝ JAZYK – 7. ROČNÍK"

Podobné prezentace


Reklamy Google