Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příprava hry.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příprava hry."— Transkript prezentace:

1 Příprava hry

2 Co můžeš udělat doma – to tam taky udělej (fáborky pro vyznačení trati, kostým, rekvizity, výsledkovou listinu) Před započetím hry je nutné zkontrolovatpřipravený materiál a vybavení, kontrola trasy, připravenost organizátorů U her náročných na spolupráci organizátorů je dobré dopředu nacvičit všechny fáze hry)

3 Rozdělení hráčů do družstev
Prosté : nejjednodušší metoda – toto je jedna skupina a toto druhá skupina + rychlé - nerovné rozdělení sil Volba spoluhráčů : potenciálně nejsilnější hráči si volí své spoluhráče + rovnoměrné rozvržení sil - psychický tlak na nejslabší jedince

4 Losování : vhodné pro rozdělení do skupin dle nějakých kritérií ( dívky,chlapci…)
Rozdělení hrou: rozpočítadlo, jednoduchý závod atp…. Sociogram : na základě přehledu + a – vazeb jednotlivých členů skupiny. Vhodné u náročných, kde by týmy vytvořené z – vazbami mohly zhroutit celou hru

5 Výklad pravidel Jednoduše Stručně U složitých her rozdat kopie
Dát prostor pro dotazy Na závěr výkladu zopakovat hlavní zásady a pravidla.

6 Aspekty pro výběr her Fyzická náročnost: při plánování a výběru hry je nutné dávat pozor na rozložení fyzické zátěže. Nezařazovat do programu dva fyzicky náročné závody. Do programu záměrně zařazovat aktivity, urychlující relaxaci.

7 Psychická náročnost Není vhodné zařazovat na závěr i na úvod programu.
Platí zde stejná pravidla jako u fyzické zátěže

8 Časové umístění programů
Různé hry jsou vhodné pro různé denní doby. Pohybové hry můžeme realizovat v každou denní dobu U ostatních her je dobré si poznamenat, ve kterou denní dobu se mají hrát.


Stáhnout ppt "Příprava hry."

Podobné prezentace


Reklamy Google