Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie"— Transkript prezentace:

1 SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Škola SOU a ZŠ Planá Číslo projektu CZ.1.07/ / Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie Tematický okruh Polévky a přílohy Název materiálu Krajové a národní polévky Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_09(20) Autor Ing. Petra Pechová

2 Anotace Cílem prezentace je seznámit žáky s krajovými a národními polévkami. Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce. Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.

3 Krajové a národní polévky
P. Pechová, 2012

4 Krajové polévky oblíbené, liší se dle krajových zvyklostí
připravují se zvláštním způsobem a z dostupných regionálních surovin

5 Krajové polévky V České republice - kulajda, valašská kyselica, podkrkonošské kyselo V Německu – hamburská úhoří polévka, vestfálská fazolová, švébská chlebová, mnichovská s játrovými knedlíčky

6 Národní polévky Tyto polévky se vyznačují zvláštnostmi typickými pro danou zemi a národnost.

7 Národní polévky Boršč (Rusko) – zeleninová polévka s bílým zelím, červenou řepou a hovězím masem Gaspacho (Španělsko) – studená polévka s okurkou, rajčetem, paprikou, cibulí, česnekem Minestrone (Itálie) – zeleninová polévka s rýží, nudlemi, rajčaty a parmezánem Bouillabaisse (Francie) – polévka s masem z různých ryb, mušlí a korýšů

8 Úkol Vyhledejte na internetových stránkách další krajové a národní polévky.

9 Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN


Stáhnout ppt "SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie"

Podobné prezentace


Reklamy Google