Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Identifikátor materiálu: ICT- 7-28 Předmět - Téma sady
Technologická praxe běžné pečivo Téma materiálu Výroba grahamu Autor Hana Nykodymová Anotace Student se naučí zhotovit těsto na graham, vytvarovat, nechat vykynout a upéct Druh učebního materiálu prezentace Typ vzdělávání střední Ročník 1. – 4. Datum vytvoření Leden 2013
2
Graham Celozrnný výrobek
3
Receptura Mouka pšeničná hladká 50 kg Mouka grahamová 50 kg
Droždí tekuté ,2 kg Sůl ,75 kg Cukr krupice kg Voda cca 55 kg Margarin ,5 kg
4
Způsob vedení těsta Těsto vedeme na záraz.
Všechny suroviny,vyjma margarinu, dáme do díže a začneme mísit. V 1/3 mísení přidáme margarin. Doba mísení : pomalý chod : 4 minuty rychlý chod : 5 minut
5
Zpracování těsta Vymísené těsto necháme 10 minut zrát.
Poté rozvážíme na těstové kusy. Těstové kusy necháme 10 minut zrát. Obr. 1. – stočené těsto
6
Obr.2. – vytvarovaný graham
Tvarování grahamu Těstové kusy přetužíme a narazíme, Poté z tvarujeme výrobek. Vytvarované těstové kusy odsazujeme na plechy, které zavezeme do kynárny. Obr.2. – vytvarovaný graham
7
Pečení grahamu Dobře vykynuté grahamy sázíme do pece Pečící režim :
Teplota pece : 230 °C Doba pečení : 15 minut Pára : ano, po celou dobu pečení Obr. 3.a 4. – finální výrobky
8
Zpětná vazba Do které skupiny pekařských výrobků řadíme graham?
Popiš pečící režim.
9
Použité zdroje: Receptury a technologicý postup : autor
Foto : Obr. 1. – 4. autor
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.