Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Nikola Knopová, DiS. 24. 8. 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Nikola Knopová, DiS. 24. 8. 2016."— Transkript prezentace:

1 Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Nikola Knopová, DiS.

2 Portál IS KP14+ Webová aplikace pro žadatele o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF) v období Systém MS2014+ je napojen na mnoho dalších systémů. Komunikuje s účetním systémem řídícího orgánu, s účetním systémem Ministerstva financí (Viola) i se systémem Auditního orgánu (IS AO). V MS2014+ probíhá ověřování dat v Registru de minimis a rovněž vkládání dat oprávněnými osobami do Registru de minimis Systém SFC je systém Evropské komise, která je přes rozhraní MS2014+ a SFC informovaná o aktuálním stavu čerpání OP. IS ESF14+ – informační systém evropského sociálního fondu – údaje o podpořených osobách na projektech IS NIMS – systém o nesrovnalostech na projektech Arachne – kontrola propojených osob, umožňuje rozkrývat vztahy plynoucí z ekonomicky spjatého okolí prověřovaného subjektu v České a Slovenské republice. IS Cedr III. - centrální registr dotací - informace o poskytnutých účelových dotacích ze státního rozpočtu. Dotinfo EDS - dokumenty a údaje, které jsou rozhodné pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí Datový sklad pro MS rozhraní pro extrakci a přenos dat, poskytuje jak přehledné statistiky a analýzy ,použitelné pro operativní řízení, tak i velkou většinu výkazů, sestav a přehledů pro potřeby ŘO, NOK a dalších subjektů.

3 Portál IS KP14+ žádost o podporu žádost o platbu – průběžná, závěrečná
Prostřednictvím IS KP14+ probíhá podání úloh: žádost o podporu žádost o platbu – průběžná, závěrečná zprávy o realizaci - průběžná, závěrečná (termíny podání ZoR se v IS KP14+ zobrazí po schválení právního aktu, žadatel obdrží depeši s upozorněním na blížící se termín podání) žádosti o změnu - ze strany příjemce i ze strany Centra (ŘO) zprávy o udržitelnosti projektu - za každý rok - průběžná, závěrečná Veškerá komunikace mezi žadatelem a manažerem projektu musí probíhat formou depeší! Podání všech úloh je pouze elektronické prostřednictvím IS KP14+ !!!

4 HW a SW požadavky Pro bezproblémový chod doporučujeme nejnovější verzi prohlížeče Internet Explorer, tj. aktuálně verze 11. K podepsání úloh je vyžadován kvalifikovaný elektronický podpis. Aby bylo možné úlohy podepsat, je nutné mít na počítači nainstalovanou aplikaci MS Silverlight a balíček TescoSW Elevated TrustTool, který slouží pro přístup k podpisovým certifikátům. Certifikát musí být vydaný akreditovaným poskytovatelem certifikačních služeb dle zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu, v platném znění, tzn. musí být vydaný některou z podporovaných certifikačních autorit (Postsignum, I.CA, eIdentity). Např. služby PostSignum jsou dostupné se službami Czech POINT. Certifikát si zajišťují a obnovují uživatelé MS2014+ na vlastní náklady u akreditovaného poskytovatele. Instalační balíček TescoSW Elevated TrustTool naleznete v MS2014+ na záložce HW a SW požadavky. Na záložce „FAQ“ (podzáložka „FAQ elektronický podpis“) jsou k dispozici principy práce s certifikáty.

5 Hlavní změny v IS KP14+ Žadatel by měl mít vždy přístup do portálu s rolí správce přístupů. Pouze s touto rolí lze přidávat/odebírat další uživatele (čtenář, editor, signatář, zmocněnec). K podepisování všech nebo určitých úloh je možné zmocnit jinou osobu plnou mocí, která se nahraje do IS KP14+ na záložku plné moci. Informace o stavu projektu včetně výsledků hodnocení projektu se žadatel/příjemce dozví pouze přes systém. Právní akt – Registrace akce a Rozhodnutí o poskytnutí dotace/Registrace akce a Stanovení výdajů na financování akce OSS/Dopis včetně podmínek bude příjemci zpřístupněn taktéž pouze přes systém.

6 Hlavní změny v IS KP14+ Doporučujeme si v IS KP14+ nastavit notifikace na telefon nebo , kde budete informováni o události/změně stavu projektu či o případných výzvách k doplnění/vysvětlení. Depeše se považuje za doručenou dnem odeslání, nikoli dnem přečtení (možnost notifikace na či sms). Přílohy není nutné elektronicky podepisovat. Podepisuje se až kompletní žádost o podporu. Velikost příloh není omezená a všechny přílohy se přikládají pouze elektronicky. Jednotlivé přílohy se nenahrávají na záložku „Přiložené dokumenty“, ale na různá místa podle oblasti, do které spadají (týká se plných mocí a veřejných zakázek).

7 Co Vám může pomoci při vyplnění IS KP14+ ?
Specifická pravidla pro žadatele a příjemce k jednotlivým výzvám (příloha č. 1): Postup pro podání žádosti o podporu v MS2014+ II. Obecná pravidla pro žadatele a příjemce (přílohy): Postup pro zpracování CBA v MS2014+ Postup zadávání žádosti o změnu v MS2014+ Postup podání žádosti o přezkum hodnocení v MS2014+ Edukační videa na portálu - ke shlédnutí jednotlivé díly: 1. Představujeme IS KP14+, 2. Jak založit žádost, 3. Vyplnění žádosti I, 4. Vyplnění žádosti II, 5. Zprávy o realizace projektu. Případné chyby v systému zasílat kontaktním osobám Centra v jednotlivých krajích - doložit Print Screen chybové hlášky při kontrole na dané záložce, kde se chyba vyskytuje!

8 Děkuji za pozornost. Mgr. Nikola Knopová, DiS.


Stáhnout ppt "Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Nikola Knopová, DiS. 24. 8. 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google