Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šlehačkový dort s ovocem
Fotoalbum STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ Česká Lípa, 28. října 2707, p.o.
2
Navážíme si suroviny pro přípravu dortové hmoty světlé.
3
Vejce s cukrem a krupicí nahřejeme za stálého míchání na 45 °C.
4
Směs šleháme do pěny.
5
Těsně před ukončením šlehání přidáme vanilinový cukr, citropastu a vodu.
6
Ručně zamícháme mouku.
7
Nakonec přidáme olej a promícháme.
8
Hmotu dáme do tvořítka a dáme péct.
9
Smícháme cukr s vodou, agarovým práškem a škrobovým sirupem.
10
Po přivedení k varu vaříme asi minutu.
11
Přidáme roztok kyseliny citrónové a žlutou potravinářskou barvu.
12
Připravíme si potřebné množství smetany a cukru moučky.
13
Smetanu vyšleháme a před došleháním přidáme cukr.
14
Polotovary pro přípravu šlehačkového dortu
15
Na korpus naneseme marmeládu.
16
Rovnoměrně rozetřeme a přidáme šlehačkovou náplň.
17
Šlehačku rovnoměrně rozetřeme.
18
Naznačíme si počet dílů a ozdobíme.
19
Na povrch dáme ovoce.
20
Ovoce potřeme agarovou polevou.
21
Hotový dort nakrájíme na určený počet dílů.
22
Zákusek
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.