Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ústecký kraj.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ústecký kraj."— Transkript prezentace:

1 Ústecký kraj

2 Krajské město: Ústí nad Labem Hejtman Jana Vaňhová Rozloha 5 335 km² Počet obyvatel: 854 011 Hustota zalidnění 158 obyvatel/km² Nejvyšší bod: Klínovec (1 244 m)

3 Mapa

4 Všeobecně hospodářství
Hospodářství kraje je specifické pro různé oblasti kraje, což je dáno tím, že se v kraj nachází několik velice odlišných krajinných typů. Od oblastí nížinných, kde se daří zemědělství, přes oblasti průmyslové (pánevní oblast) po oblasti hornaté (Krušné hory, České středohoří, Doupovské hory). Obecně se však Ústecky kraj mezi kraji České republiky vyznačuje výraznou orientací hospodářství na oblasti těžkého průmyslu. Na území podkrušnohorské pánevní oblasti se nacházejí vydatná ložiska hnědého uhlí jehož zdejší zásoby tvoří a v nejbližších desetiletích pravděpodobně budou tvořit nejvýznamnější energetický (a v budoucnu zřejmě také surovinový) zdroj České republiky. V této souvislosti došlo v této oblasti k velkému rozvoji v dobývání a chemického a energetického zpracování uhlí. V blízkosti uhelných povrchových dolů se nacházejí největší české uhelné elektrárny.

5 Průmysl Firmy Petrochemický
Total-oleje- Automobilové oleje, oleje pro nákladní vozidla, oleje pro lodě a vodní skútry, stavební stroje, oleje pro zemědělské stroje. Unipetrol- Unipetrol je vedoucí skupinou v oblasti zpracování ropy a petrochemie. V roce 2005 se stal součástí největší rafinérské a petrochemické skupiny ve střední Evropě PKN Orlen. Naším cílem je zajistit dlouhodobý a trvalý růst.

6 -Chemický Het- Výroba vodou ředitelných nátěrových hmot, omítkovin, lepidel a tmelů (disperzní interiérové barvy, latexové barvy, dekorační barvy, tónovací barvy a přípravky, penetrace a speciální prostředky pro úpravu povrchu, fasádní akrylátové a silikonové barvy, akrylátové a silikonové tenkovrstvé omítkoviny. Jutta-Výroba a prodej masážních prostředků - masážní oleje, gely, mléka, krémy, emulze a další. Regenerační krémy, erotické masáže.

7 -Těžební Firma Vrtný a geologický průzkum-se již 120 let zabývá vrtnými pracemi v oblasti geologických průzkumů, odvodňovacích a dopravních vrtů, studnařských prací a v posledních 10 letech též speciálním zakládáním staveb na pilotech, mikropilotech či tamponech Důl Kohinoor-Těžba hnědého uhlí a lignitu, výroba hnědouhelných briket.

8 -Stavební Hennlich- Společnost Hennlich Industrietechnik je významným dodavatelem průmyslových komponentů i kompletních technických řešení včetně poradenství pro mnoho odvětví hospodářství. Dodává například pro strojírenství, energetický průmysl, potravinářský průmysl či chemický průmysl.

9 -Dřevozpracující Kovos-Vývoj, výroba a prodej kovového nábytku pro šatny, dílny a kanceláře - šatníky, lavice, odkládací boxy, skříně na výměnu oděvů výkresové a spisové skříně, pracovní stoly, zásuvkové skříně, kontejnery, vozíky, ostatní dílenské skříně, ponky, plastové boxy, držáky nářadí, atypické výrobky.


Stáhnout ppt "Ústecký kraj."

Podobné prezentace


Reklamy Google