Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ21 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Polévky Ročník 1. – 4. - gastronomie Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu polévky, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.
2
SOUPS
3
Kinds of soups Bouillon – meat bouillon, vegetable
White soup – thick, thickened with brown flour Brown soup – clear, meat, smoked Thick soup – cream, legume Milk soup – noodle, fruit Vegetable – onion, garlic, carrot, peas Crumbed soup (s drobením)
4
Kinds of soups Bouillon – beef, chicken
White soup – cauliflower, potato Brown – goulash, tripe Thick – potato, tomato Milk – noodle Crumbed – soup with liver rice, liver balls, gnocchi, dumplings, noodles, batter drops, egg- drop
5
Soup garnish Crumbed: Batter drops Balls – bread, liver, meat, bacon
Gnocchi – liver, cheese Noodles – soup, fine soup, pasta Cereals – semolina, oat flakes Rice – liver Other – toasted bread slices, soup pancakes,croutons
6
Famous czech soups Goulash soup Potato Tripe Cabbage Lentils Pea Bean
Garlic
7
Answer the questions: What kinds of soups can you name?
What vegetables do you use for soups? What kinds of bouillon do you know? Can you give examples for white/brown soups? What garnish can you give into the soups? What are the famous czech soups?
8
Choose your favourite soup and write a recipe. Tell the rest of class!
I need ingredients…………………………………….. At first………………………………………………………. Then………………………………………………………… After that…………………………………………………. I serve it with…………………………………………….
9
Zdroje: p.jpg –autor:RedWordSmith from en.wikipedia.org - autor:Rainer Zenz - autor:RedWordSmith from en.wikipedia.org
10
Obrázky: Galerie Klipart /cit. 3. 6
Obrázky: Galerie Klipart /cit / dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na Křivánek, Mirko.Česko-anglicko-německý průvodce gastronomii a restauračním provozem. Leda: 2004, ISBN x
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.