Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Texty jsou vlastní originální tvorbou autora."— Transkript prezentace:

1 Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Modal verbs (can, may, must) Autor: Mgr. Eva Štouračová Vytvořeno: 1. března 2013 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk – angličtina Tematický okruh: Produktivní řečové dovednosti Téma: gramatika – opisy modálních sloves (can, may, must) Pomůcky: dataprojektor Anotace: prezentace, žáci si ujasní a ve větách procvičí používání opisů modálních sloves can, may, must v různých časech Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu jsou součástí softwaru Microsoft® Office. Texty jsou vlastní originální tvorbou autora. VY_32_INOVACE_16_37

2 MODAL VERBS CAN MAY MUST

3 CAN = TO BE ABLE TO. (= moci, být schopen). MAY = TO BE ALLOWED TO
CAN = TO BE ABLE TO (= moci, být schopen) MAY = TO BE ALLOWED TO (= moci, smět, být dovolen) MUST = TO HAVE TO (= muset)

4 CAN = TO BE ABLE TO (= moci, být schopen)
Ona umí plavat. She can swim. Ona nemohla plavat, byla nemocná. She couldn´t swim, she was ill. She wasn´t able to swim, she was ill. Ona bude moci plavat, voda bude teplá. She will be able to swim, the water will be warm.

5 MAY = TO BE ALLOWED TO (= moci, smět, být dovolen)
Ona tam smí jít She may go there. She is allowed to go there. Ona tam nesměla jít. She wasn´t allowed to go there. Ona bude moci přijít, její mamka je hodná . She will be allowed to come, her mum is nice.

6 MUST = TO HAVE TO (= muset)
They must do it. They have to do it. They had to do it. They didn´t have to do it. They will have to do it. Oni to musí udělat. Oni to museli udělat. Oni to nemuseli dělat. Oni to budou muset udělat.

7 Translate: Nebude moct hrát na kytaru. Budeme muset přijít dřív.
She won´t be able to play the guitar. We will have to come earlier. We didn´t have to go there. Tom will have to go to the dentist. Nebude moct hrát na kytaru. Budeme muset přijít dřív. Nemuseli jsme tam jít. Tom bude muset jít k zubaři.


Stáhnout ppt "Texty jsou vlastní originální tvorbou autora."

Podobné prezentace


Reklamy Google