Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2
ŠKROBY A ŠKROBÁRENSKÉ VÝROBKY
3
JEDLÉ ŠKROBY BRAMBOROVÝ - Solamyl, Naturamyl KUKUŘIČNÝ - Maizena
PŠENIČNÝ Tricena
4
DRUHY ŠKROBŮ
5
Škrobárenské výrobky Pudinky :
a) běžné – ochucené /jahodové, vanilkové../ b) mléčné – s přidáním sušeného mléka c) bez vaření – zalít horkou vodou a míchat Pudinkové krémy Ztužovač šlehačky Glukopur (glukóza)
6
PUDINKY
8
VADY Cizí pachy Cizí příměsi /nečistoty/ Prošlá záruční lhůta
Roztrhaný obal Záměna druhu
9
SKLADOVÁNÍ V čistých, suchých dobře větratelných místnostech
Chráníme před:- změnami teploty - nadměrnou vlhkostí - slunečním zářením - živočišnými škůdci
10
ZDROJE http://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/280500/280281.jpg
Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, Praha: nakladatelství IQ, 1996,
11
konec Autorem materiálu a jeho částí , není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.