Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Smetanové želé Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky
2
Anotace PowerPoint je zaměřen na úvod do tématu Smetanové želé. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.
3
Smetanové želé Charakteristika trvanlivost jeden den tvar hranolku
povrch zdobený šlehačkou a ovocem na řezu dva pláty spojené džemem a vlastní náplň zalitá upravenou agarovou polevou chuť chladivá, smetanová.
4
Výrobní postup zarovnáme světlý plát plát rozkrojíme na dvě části
spojíme džemem vložíme do kapslového tvořítka a utěsníme, aby náplň nevytekla nalejeme vlastní náplň na ztuhlou vlastní náplň naneseme obarvenou agarovou polevu po ztuhnutí nakrájíme balíme do papírových přířezů vrchní část zdobíme šlehačkou a ovocem.
5
Vlastní náplň vodu, cukr, škrobový sirup, a agar se svaří
uvařenou polevu obarvíme a část agarové polevy odlejeme na zalití povrchu do zbylého agaru zamícháme ovocný protlak ušlehanou smetanu a ihned tvarujeme. zamíchání smetany s teplou agarovou polevou musí být rychlé, jinak se náplň srazí.
6
Fotopostup příprava plátu potírání džemem spojení plátu utěsnění
7
rychlé spojení agarové směsi a ušlehané smetany
agar, barva, jahodový protlak nalití náplně do formy
8
nanesení ochucené a obarvené agarové polevy
opatrné odstranění kapslového tvořítka
9
zdobení šlehačkou a ovocem
10
Hotový výrobek
11
Použitá literatura Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky – vlastní archiv
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.