Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2
SUŠENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY
3
VÝROBA zahuštěné pasterizované mléko se vede do věžového nebo komorového rozprašovače, kde se jemně rozprašuje a suší proudem vzduchu o teplotě až 155°C po usušení se mléko přesívá a sype do obalů
4
ROZDĚLENÍ A DRUHY V PRODEJI
SUŠENÉ MLÉKO: ODTUČNĚNÉ POLOTUČNÉ PLNOTUČNÉ SMETANA - CREME,
5
ROZDĚLENÍ A DRUHY V PRODEJI
SUŠENÉ VÝROBKY Z MLÉKA: BIKAVA MALCAOSPORT CHOCO-LIFE MEDOLA KAOLAR
6
OBALY KARTONOVÉ KRABICE S POTISKEM, UVNITŘ PAPÍROVÁ - SÁČEK
HLINÍKOVÁ FÓLIE S POTISKEM SKLENĚNÉ DÓZY UMĚLOHMOTNÉ DÓZY
7
VADY VLHKOST PLÍSEŇ HRUDKY ZÁMĚNA DRUHU PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA
ROZTRŽENÝ OBAL
8
SKLADOVÁNÍ V SUCHU, CHLADU V DOBŘE VĚTRATELNÉM SKLADU
SLEDUJEME ZÁRUČNÍ LHŮTY DODRŽUJEME OBMĚNU ZÁSOB V ČISTOTĚ STÁLE NA STEJNÉM MÍSTĚ VE SKLADU V REGÁLE, NEJMÉNĚ 10 CM OD ZDI
9
OPAKOVÁNÍ Proč ukládáme zboží ve skladu stále na stejné místo?
Jaké druhy sušených mléčných výrobků prodáváte v obchodě? Vyjmenujte jaké vady mohou nastat při skladování sušených mléčných výrobků ve vlhkém skladu. Jaké obaly se používají pro sušené mléčné výrobky? Jaké znáte sušené výrobky z mléka?
10
ZDROJE http://www.hanzelkova.cz/fotky13421/fotos/_vyr_2262lactis.jpg
Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997
11
KONEC
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.