Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ODCHOD MELODRAM (TEXT).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ODCHOD MELODRAM (TEXT)."— Transkript prezentace:

1 ODCHOD MELODRAM (TEXT)

2 Naše třída se zapojila do celostátního projektu
Naše třída se zapojila do celostátního projektu. Cílem tohoto projektu bylo pokusit se pochopit kouzlo melodramu a podle svého vkusu vytvořit vlastní melodram. K melodramu Odchod jsme si složili vlastní zrýmovaný text. Je to smutný příběh o tom, jak mladá dívka uteče z domova, protože se jí ze strany rodičů-alkoholiků nedostával dostatek pozornosti. Po čase však zjistí, že jí rodiče chybí víc, než čekala, stýská se jí, ale už je příliš pozdě na návrat. Naši báseň si můžete přečíst v této prezentaci na následujících stranách.

3 Prší a kapky padají na mou tvář, některé jsou slané
Prší a kapky padají na mou tvář, některé jsou slané. S večerem ochabuje už sluneční zář, vidím, jak mi život před očima plave.

4 Oblečení mokne a lepí se na mě. Jsem sama, pro všechny cizí
Oblečení mokne a lepí se na mě. Jsem sama, pro všechny cizí. Odešla jsem, nezajímali se o mě, teď na nich už to závisí.

5 Proč je pro ně chlast víc než vlastní dcera
Proč je pro ně chlast víc než vlastní dcera? Chci jen, co ostatní odmítají. Chybí mi to, ale už je to včera. …Některé dveře se zavírají, jiné otvírají… Naivně čekám, že oni se změní. Snad také pochopí, že i já jim scházím Jednoho dne u mě se zjeví, uvidím, odpustím, zase se vrátím.

6 Nedokázala jsem žít s nimi, ale bez nich už to také nezvládnu
Nedokázala jsem žít s nimi, ale bez nich už to také nezvládnu. V duši mě děsí temné stíny a ten strach, strach neovládnu.

7 Potichu křičím, nahlas mlčím. Za oknem slunce, v duši tma
Potichu křičím, nahlas mlčím. Za oknem slunce, v duši tma. Vzchopím se, ode dna se odrazím, Ale už nikdy to nebude jak tenkrát, doma.

8 DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Gymnázium Jakuba Škody Přerov
PŘIPRAVILI: Tihelkové Lenka Vaculová Petra Vašinová Tereza Zbožínková Martina Vařecha Ondřej Gymnázium Jakuba Škody Přerov kvarta b 2012

9


Stáhnout ppt "ODCHOD MELODRAM (TEXT)."

Podobné prezentace


Reklamy Google