Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Novelistická pohádka Název : VY_32_inovace_09 Český jazyk a literatura.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Novelistická pohádka Název : VY_32_inovace_09 Český jazyk a literatura."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace
Novelistická pohádka Název : VY_32_inovace_09 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo slovo Autor: Iveta Loumová Období: Prosinec 2011 Věková skupina: ročník Tematická oblast: Český jazyk a literatura – epické žánry Anotace: Představení znaků novelistické pohádky.

2 ZAPAMATUJTE SI CO NEJVÍCE POSTAV Z TABULKY.
PEKAŘ PRIMÁTOR MNICH ELF VÍLA KOVÁŘ HOSPODSKÝ ČARODĚJ OPICE ČERT STUDENT OSEL

3 NOVELISTICKá pohádka Autoři: Jan Werich Fimfárum (Lakomá Barka,
Líná pohádka, Chlap, děd, vnuk, pes a hrob) Josef Hiršal, Jiří Kolář Kocourkov Božena Němcová – Chytrá horákyně

4 NOVELISTICKá pohádka je mladší než kouzelná pohádka
její název je odvozen od slova novela objevují se v ní prvky žertovné obsahuje motivy ze skutečného života vystupují v ní postavy z běžného života

5 Zdroj použité literatury:
MĚCHUROVÁ, Albína. Čítanka pro 6. ročník ZŠ a primu VG. Havlíčkův Brod: Fragment, ISBN Zdroj obrázků: Galerie Microsoft Office


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Novelistická pohádka Název : VY_32_inovace_09 Český jazyk a literatura."

Podobné prezentace


Reklamy Google