Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Světové kulturní památky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Světové kulturní památky"— Transkript prezentace:

1 Světové kulturní památky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Pravdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Pravidla hry Třídu rozdělíme na dvě stejně velké skupiny, ideálně proti sobě budou vždy soutěžit lavice. Každý žák tak může získat bod pro svůj tým. Cílem je co nejrychleji objevit obrázek, který mají obě karty společný. Poznámka autora Hra je vhodná jako úvodní „zahřívačka“, je rychlá a má spád. Aktivita je inspirována hrou Dobble, takže je možné zvolit i jiné hrací postupy. Tato pravidla jsou jen orientační a pedagog si je může libovolně pozměnit.

3 Jeruzalém

4 Sfinga

5 Pantheon

6 Sochy Moai

7 Koloseum

8 Pyramidy

9 Angkor Vat

10 Koloseum

11 Čínská zeď

12 Rudé náměstí

13 Bílý dům

14 Opera Sydney

15 Chichen Itzá

16 Pražský hrad

17 Socha Spasitele

18 Zakázané město: Kallgan. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]
Zakázané město: Kallgan. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Petra: Delso, D. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Jeruzalém: Amoruso-commonswiki. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: Burj Al Arab: Amoruso-commonswiki. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: Golden Gate: Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Angkor Vat: Tørrissen, B.CH. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí GFDL na WWW: Bílý dům: Rudisin, Z. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Pantheon: Thermos. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: Sydney: Superchilum. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 na WWW: Sfinga: Johny 201. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Torii: Rdsmith4.Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: Moai: Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Pyramidy: Liberato, R. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: Pražský hrad: Liberato, R. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW:

19 Notre Dame: Zuffe. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]
Notre Dame: Zuffe. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Buddha: Steiren, A. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.5 na WWW: Chichen Itzá: Tørrissen, B.CH. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Machu Picchu: icelight. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: Kristus Spasitel: Kaiser, N. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: Moskva: Laika ac. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: Mt Rushmore: Pjuskline. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Velká čínská zeď: Samxli. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: Hagia Sophia: Karelj. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Braniborská brána: Wolf, T. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Tower Bridge: Kunstlerbob. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW: Stonehenge: Wigulf-commonswiki. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY 2.5 na WWW: Taj Mahal: Amaldla. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 2.0 na WWW: Socha Svobody: Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:

20 Koloseum: Nyman, B. Wikipedie [online]. [cit. 2016-10-30]
Koloseum: Nyman, B. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY 2.0 na WWW: Pisa: Banja Mulder, F. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY 3.0 na WWW: Eiffelova věž: Beaumadier, J. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 na WWW:


Stáhnout ppt "Světové kulturní památky"

Podobné prezentace


Reklamy Google