Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv"— Transkript prezentace:

1 Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Odborná významnost Druh učebního materiálu Prezentace, TEST, Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s pravidly bezpečnosti práce, zásadami osobní hygieny a pracovním oděvem pro kuchaře Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv Datum

2 GASTRONOMICKÁ ZAŘÍZENÍ
BOZP, OSOBNÍ HYGIENA ,PRACOVNÍ ODĚV

3 POVINNOSTI ORGANIZACE
Organizace je povinna zajistit pracovníkům:

4 Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (bozp)
bezpečné a zdravé pracovní prostředí Povinnosti organizace:

5 funkční a bezpečné stroje a zařízení

6 školení obsluhy strojů a zařízení, BOZP, PO

7 POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ
neohrožovat bezpečnost a zdraví své i svých spolupracovníků účastnit se školení BOZP, PO a školení o obsluze strojů a zařízení při práci používat ochranné pracovní oblečení a pomůcky oznamovat nadřízeným zjištěné závady

8 ZÁSADY bozp NA PRACOVIŠTI
suchá a čistá podlaha používání předepsaného pracovního oblečení a pomůcek bezpečné zacházení s noži a ostrými předměty dodržování dostatečného prostoru k pohybu po výrobním středisku každý úraz nahlásit nadřízenému a nechat ošetřit bezpečné zacházení s elektrickými zařízeními

9 Zásady osobní hygieny dodržování hygieny rukou i nehtů
používání pokrývky hlavy dlouhé vlasy musí být sepnuté pracovní oblečení musí být čisté používání pracovní obuvi s protiskluznou podrážkou neopouštět v pracovním oblečení výrobní prostory

10 PRACOVNÍ ODĚV Součástí kuchařského pracovního oděvu je: pokrývka hlavy
rondon zástěra kalhoty pracovní boty

11 čepice šátek lodička rondon košile plášť zástěra kalhoty pracovní boty

12 Prověření vědomostí Doplň správné výrazy:
Organizace je povinna zajistit pracovníkům: bezpečné a zdravé……………prostředí funkční a……………………….stroje a zařízení školení obsluhy strojů a zařízení,………………………

13 Povinnosti pracovníků:
neohrožovat ………….své i svých spolupracovníků účastnit se školení………………………………… při práci používat pracovní….…….a pomůcky oznamovat nadřízeným…………………………

14 Zásady BOZP na pracovišti:
…………….. a čistá podlaha používání předepsaného pracovního……………a pomůcek bezpečné zacházení s …………………a ostrými předměty dodržování dostatečného………………..k pohybu po výrobním středisku každý úraz nahlásit…………… ……………………… zacházení s elektrickými zařízeními

15 Zásady osobní hygieny:
dodržování hygieny……………a nehtů používání pokrývky ……………………. dlouhé vlasy musí být …………………… pracovní oblečení musí být ………………………….. používání pracovní obuvi s ……………………………. neopouštět v ……………………….výrobní prostory

16 Pracovní oděv kuchaře:
Vypiš druhy pokrývek hlavy………………………………. Popiš jednotlivé části pracovního oblečení…………………………………………………………… Popiš, čím musí být opatřena pracovní obuv………………………………………………………………….

17 Použitá literatura Šebelová,Marie,:Zařízení závodu,Nakladatelství Parta,2005,ISBN foto Mgr. Věra Tupá


Stáhnout ppt "Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv"

Podobné prezentace


Reklamy Google