Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Na okrajích velkých i malých měst
jsou vícepatrové obytné domy (paneláky) soustředěné do celku, který nazýváme sídliště. Je ve vašem městě sídliště? Jak se jmenuje? Jsou města, která jsou tvořena pouze sídlištní výstavbou. Jsou to města: Most, Meziboří u Litvínova, Orlová.

3 Znáte některá pražská sídliště
Znáte některá pražská sídliště? Zahradní Město, Ďáblice, Stodůlky, Chodov, Háje Mnoho sídlišť vzniklo v Ústeckém kraji, a to především likvidací obcí z důvodu těžby hnědého uhlí. Znáte města, kde vznikala velká sídliště? Chomutov, Jirkov, Litvínov

4 Prezident Václav Havel nazval sídliště králíkárnami, noclehárnami pro jejich nevzhlednost a šedivost. Je sídliště ve vašem městě nevzhledné, šedivé a neestetické? Jakým způsobem lze zlepšit stav panelových domů? Je to například výměna oken, zateplení, barevnost fasád.

5 Co je považováno za občanskou vybavenost
Co je považováno za občanskou vybavenost? Do občanské vybavenosti patří: Obchody, školy, zdravotnická a zařízení. Je ve vašem sídlišti škola? Jsou ve vašem sídlišti obchody? Jaké? Je ve vašem sídlišti zdravotnické středisko?

6 Jak je zajištěna doprava lidí vašeho sídliště do centra města?
Musíte použít dopravní prostředky, abyste se dostali do školy? Využijte svou fantazii a postavte si své sídliště.


Stáhnout ppt "Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google