Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VENUŠE Venuše je po Měsíci nejjasnější objekt na noční obloze. Má na to nárok, protože je druhá planeta ve sluneční soustavě a je Zemi nejblíže. Venuši.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VENUŠE Venuše je po Měsíci nejjasnější objekt na noční obloze. Má na to nárok, protože je druhá planeta ve sluneční soustavě a je Zemi nejblíže. Venuši."— Transkript prezentace:

1 VENUŠE Venuše je po Měsíci nejjasnější objekt na noční obloze. Má na to nárok, protože je druhá planeta ve sluneční soustavě a je Zemi nejblíže. Venuši lze pozorovat ráno nebo večer. Je obklopena hustou atmosférou.

2 Složení oxid uhličitý 96%  dusík 3%  0,1% vodní páry  Známé prvky: oxid siřičitý, vodní páry, oxid uhelnatý, argon, hélium, neon, chlorovodík, fluorovodík Složení povrchových materiálů: čedič a přeměněné horniny

3 Jak je velká venuše ? Venuše je velká km

4 Kolik má venuše prstenců ?
Venuše nemá žádné prstence. Kolik má venuše měsíců ? Venuše nemá žádné měsíce.

5 Zajímavosti Venuše je planeta typově, rozměrově i vzdálenostně nejbližší Zemi. Je proto také nazývána sesterskou planetou. Jenže podmínky na Venuši jsou zcela jiné než na Zemi.

6 Atmosféra Venušina atmosféra se skládá především z oxidu uhličitého a malého množství dusíku . Předpokládá se, že atmosféra vznikla z části odplyněním vystupujícího magmatu. Tlak na povrchu je více než 90× větší než na Zemi (je ekvivalentní tlaku na Zemi v hloubce 1 km pod hladinou oceánu). Atmosféra extrémně bohatá na CO2 způsobuje mohutný skleníkový efekt, který zvyšuje teplotu povrchu na více než 400 °C, v oblastech poblíž rovníku dokonce až na 500 °C.

7 Zpracovávaly Natálie Křenová Jarmila Vítková Čerpali jsme z :


Stáhnout ppt "VENUŠE Venuše je po Měsíci nejjasnější objekt na noční obloze. Má na to nárok, protože je druhá planeta ve sluneční soustavě a je Zemi nejblíže. Venuši."

Podobné prezentace


Reklamy Google