Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Domovní elektrická instalace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Domovní elektrická instalace"— Transkript prezentace:

1 Domovní elektrická instalace
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Typy inteligentní instalace Autor: Ing. Jaromír Maslovský Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace DUM podrobněji seznamuje s inteligentní elektroinstalací.

3 SBĚRNICE Sběrnice je tvořena sdělovacím kabelem
Pro ochranu před rušivými vlivy je použit stíněný kabel Pro napájení i pro přenos informací slouží jediný pár vodičů Vodiče jsou rozlišeny barevně

4 VIZUALIZACE Vizualizace = je schematické znázornění celého systému, které nám umožňuje sledovat a nastavovat parametry v instalaci. Výhodou vizualizace je i její možnost napojení na internet tzn. možnost sledovat vizualizaci systému z kteréhokoliv místa, kde je možné se připojit k internetu.

5 UKÁZKA OVLÁDÁNÍ Obr. [1]

6 BEZDRÁTOVÁ INSTALACE Umožňuje ovládat běžné elektrospotřebiče i z míst, kam nejsou vyvedeny ovládací vodiče. Systém se skládá ze dvou základních komponentů: přijímače a vysílače Systém je bezpečný a díky kódování signálu nemůže dojít k vzájemnému ovlivňování jednotlivých přístrojů.

7 INTELIGENTNÍ DŮM Obr. [2]

8 POUŽITÁ LITERATURA DVOŘÁČEK, Karel. Elektrické instalace v bytové a občanské výstavbě. 4. dopl. vyd. Praha: IN-EL, 2004, 189 s. ISBN VALEŠ, Miroslav. Inteligentní dům. 1. vyd. Brno: ERA, 2006, 123 s., il. (část barev.). ISBN [1] AUTOR NEZNÁMÝ. Caritonaudiovisual[online]. [cit ]. Dostupný na WWW: [2]AUTOR NEZNÁMÝ. Almma.cz[online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Domovní elektrická instalace"

Podobné prezentace


Reklamy Google