Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

A Rainbow of culture (2013-2015) Projekt Comenius A Rainbow of culture (2013-2015)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "A Rainbow of culture (2013-2015) Projekt Comenius A Rainbow of culture (2013-2015)"— Transkript prezentace:

1 A Rainbow of culture (2013-2015)
Projekt Comenius A Rainbow of culture ( )

2 Logo projektu – vytvořené žáky

3 Zúčastněné země Anglie Bulharsko Česká republika Finsko Francie Itálie
Litva Kypr Polsko Portugalsko Rumunsko Španělsko Švédsko Turecko

4

5 Pár z úkolů, které plnily všechny školy
Prezentace vlastní školy pro další zúčastněné země Vytvoření vlastní národní kuchařky, která se pak stala součástí společné mezinárodní kuchařky Profily osobností naší vědy Vlastní vystoupení na mezinárodním koncertě

6

7

8

9 Proč? K čemu je to dobré? Osvojení nových jazykových poznatků
Získání sebedůvěry v používání cizího jazyka Spolupráce Navázání nových přátelství Poznání kulturního dědictví cizích zemí Překonání předsudků Samostatnost

10 Reakce některých účastníků
Chci všem zúčastněným poděkovat, že méně či více dle svých možností v projektu pomáhali. Vím, že někteří začali být do projektu zainteresovaní až po červnu. A o tom to je! O síle setkání super lidí, poznání kultury ostatních a navázání přátelství, které určitě, alespoň v mém případě, není falešné. Myslím, že to bylo velké štěstí, že se sešla parta nadšenců, kteří věří ve stejnou věc. Sama za sebe musím říct, že přestože jsem člověk kosmopolitní a otevřený, změnila jsem názor a naučila se být více tolerantní k ostatním kulturám. Není to klišé, třeba Turci – má představa – nálepka – je pryč. Vše je o lidech. Pokud jsou v Evropě lidé, jací jsou v projektu – pracovití, přátelští, diskutující…. Pak je pro mě radost být Evropanem. Nevím, jak u koho, ale přes všechen ten čas, který jsem do toho dala, to pro mě je živý projekt a ne jen čárka za splnění účasti. (Petra Bentley – ČR)

11 Reakce některých účastníků
A huge thank from the Lithuanian team, teachers and students, for all the wonderful moments we had in this fantastic project! Thank you for this unforgetable last meeting which will stay in our hearts for a very long time as well as all the previuos meetings in England, Portugal, Sweden, Czech, Italy, Reunion Island, Turkey, Poland! (Inga – Litva)

12 Reakce některých účastníků
Dear friends, you are all welcome to our small country Lithuania! We'll never forget the time spent with you!  Wishing you all the best  and looking forward to meeting you all again! (Inga – Litva)

13 Reakce některých účastníků
Hi Europe! Thank you Monica for let us discover a part of your beautiful country, and thank you for all the work you did. Thank you dear friends for the (too rare) moments we had. Lot of kisses (Séverine-Reunion)

14 Reakce některých účastníků
Hello,  I agree with Lesley because this comenius group is formed by fantastic people. Thanks to Monika for her hard work and to all of you for your friendship throughout these 2 years and some for 4/5 years, coordinators and teachers from every school. Also if any of you visit the islands, please let me know, I bet for the coffee and the stronger, all together!!!    Good luck and take care (Gloria-Anglie)

15 A jak to probíhalo u nás? Procházka po škole Výlet do Prahy
Sportovní den Duhový večer Výlet na Karlštejn a do Koněpruských jeskyní Koncert v Kostele sv. Václava na Čechově náměstí Zahradní slavnost

16

17

18

19


Stáhnout ppt "A Rainbow of culture (2013-2015) Projekt Comenius A Rainbow of culture (2013-2015)"

Podobné prezentace


Reklamy Google