Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_42 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Stolničení Tematický okruh: Druhy míšených nápojů a servis Téma: Barový inventář I. Ročník: 2 Jméno autora: Anna Hanáková Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s prací barmana a barovým provozem, zároveň je seznamuje s druhy míšených nápojů, jejich výrobou a správným servisem v praxi. Materiál je určen pro žáky 2. ročníku (opakování pro žáky 3. ročníku) obor kuchař, číšník do předmětu „Stolničení“. Slouží k výkladu a procvičení učiva na interaktivní tabuli.
2
Barový inventář I.
3
OBSAH Základní vybavení a inventář Zdroje
4
Základní vybavení a inventář I.
Barový inventář je vizitkou každého barmana i podniku, mezi základní inventář řadíme: Šejkr Dvoudílný – americký BOSTON (nerezové tělo šejkru a míchací sklenice) Třídílný – evropský (tělo šejkru, hlava se sítkem a čepička vše z nerezu) Míchací sklenice – tlustostěnná, konická do 1L
5
Základní vybavení a inventář II.
Barové sítko (streiner) Mixer Míchací lžička Stříkací láhev (baňka se zátkou ve které je otvor) Sada odměrek (2, 3, 4, 5 – 10cl) Malé prkénko ke krájení citrusů a tvoření ozdob Barmanské nože (vlnkovité ostří s dvoubodcem na konci)
6
Základní vybavení a inventář III.
Výrobník ledu Nádoba na led, drtič ledu Dózy na ovoce Vývrtka, otvírač lahví s korunkovým uzávěrem Lis na citrusy Mudler – drtítko Struhátko na muškátový oříšek Gumové podložky
7
Základní vybavení a inventář IV.
Džbánky (0,2l, 0,5l, 1l) Napichovátka Míchátka Srkací stébla (slámky, brčka) Talířky Misky Nalévátka
8
OTÁZKY A ÚKOLY Popiš evropský šejkr.
Co znamená v barovém provozu BOSTON? Napište co největší počet barového inventáře
9
Zdroje Literatura: Internet:
Burešová P:, Zimáková B:. Gastronomické služba – servis, Praha: vydavatel Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. 2007, ISBN Černý Jiří:. Barový provoz v kostce, Úvaly: vydavatelství Ratio, ISBN Salač Gustav: Stolničení, Praha: Fortuna 2006, ISBN Internet: Obrázky :. tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWNdnjs9n4e_EpujGaUxUsv1p 9dUH9HLvMeBw6nJqohxQk5Gb tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvHn5X9hPFQ9- ogzn6xY1v0ytjAJ8_SKoU-bnsM1lianKeQqpw
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.