Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Ročník: 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Autor: Mgr. Olga Hrabalová Pečení ryb Anotace: Prezentace uvádí technologické postupy pokrmů z rybího masa upravené pečením. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: pečení, kapr, štika, pstruh, candát, rybí filé Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 41 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TE2_14
3
Pečení ryb Obrázek č. 1
4
Příprava ryb pečením Ryby pečeme na pánvi na roštu na rožni v troubě
v alobalu před pečením ryby osolíme, obalíme v mouce nebo rozšlehaných vejcích, aby se maso zpevnilo a nerozpadlo se
5
Příprava ryb pečením Kapr, štika, pstruh, candát pečený na kmíně
ryby osolíme, okmínujeme opečeme na pánvi a můžeme dopéct v troubě do výpeku přidáme máslo
6
Obrázek č. 2
7
Příprava ryb pečením Kapr, štika, pstruh, candát na roštu
s bylinkovým máslem osolené ryby pečeme na roštu nebo na pánvi podáváme s plátkem bylinkového másla můžeme použít i jiná pochoutková másla (např. hořčicové, křenové, kečupové …)
8
Příprava ryb pečením Rybí filé pečené na másle
Rybí filé osolíme, obalíme v mouce opečeme na pánvi do výpeku přidáme máslo
9
Příprava ryb pečením Rybí filé na roštu
osolené filé obalíme v rozšlehaných vejcích opečeme
10
Příprava ryb pečením Kapr po novohradsku
kapra osolíme, potřeme česnekem obalíme v mouce s mletou paprikou opečeme
11
Obrázek č losos pečený
12
Obrázek č losos pečený
13
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Sedláčková, H., Nodl, L. a Řešátko, J. Technologie přípravy pokrmů 4.: učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy. 2., upr. vyd. Praha: Fortuna, s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. 6. vyd. Hradec Králové: R plus, s. ISBN Obrázky: č. 1 [online].[cit ] dostupné na č Sedláčková, H., Nodl, L. a Řešátko, J. Technologie přípravy pokrmů 4.: učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy. 2., upr. vyd. Praha: Fortuna, s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.