Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík"— Transkript prezentace:

1 Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
Praktické činnosti Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík

2 Mléko Mléko obsahuje velké množství vysoce biologicky hodnotných bílkovin, nerostných látek (vápník, fosfor, hořčík), vitamínů (A₁,B₁,PP,B₂), mléčný cukr a tuk. Je nepostradatelné pro výživu matek, dětí a dospívajících.

3 Mléčné výrobky Smetana (ke šlehání, do kávy)
Kysané mléčné výrobky (jogurt, kefír) Máslo

4 Mléčné výrobky Kondenzované mléko Sušené mléčné výrobky
Mražené mléčné výrobky

5 Mléčné výrobky Tvaroh Sýry

6 Složení vejce Bílkoviny Voda Nerostné látky Měď Bílkoviny Voda Tuk
Bílek Žloutek Bílkoviny Voda Nerostné látky Měď Bílkoviny Voda Tuk Nerostné látky Železo Vitamíny A, E, D, K, skupina B

7 Zpracování a podávání vajec
Bílky Žloutky Obalování smaženin Vyčištění masových vývarů Kypření těst Potírání povrchu těst před pečením Příprava těst Výroba krémů, majonéz Zjemňování pokrmů Příprava nápojů

8 Celá vejce Vařená (naměkko, na hniličku, na tvrdo)
Smažená (míchaná, Ham and Eggs)


Stáhnout ppt "Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík"

Podobné prezentace


Reklamy Google