Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
Praktické činnosti Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
2
Mléko Mléko obsahuje velké množství vysoce biologicky hodnotných bílkovin, nerostných látek (vápník, fosfor, hořčík), vitamínů (A₁,B₁,PP,B₂), mléčný cukr a tuk. Je nepostradatelné pro výživu matek, dětí a dospívajících.
3
Mléčné výrobky Smetana (ke šlehání, do kávy)
Kysané mléčné výrobky (jogurt, kefír) Máslo
4
Mléčné výrobky Kondenzované mléko Sušené mléčné výrobky
Mražené mléčné výrobky
5
Mléčné výrobky Tvaroh Sýry
6
Složení vejce Bílkoviny Voda Nerostné látky Měď Bílkoviny Voda Tuk
Bílek Žloutek Bílkoviny Voda Nerostné látky Měď Bílkoviny Voda Tuk Nerostné látky Železo Vitamíny A, E, D, K, skupina B
7
Zpracování a podávání vajec
Bílky Žloutky Obalování smaženin Vyčištění masových vývarů Kypření těst Potírání povrchu těst před pečením Příprava těst Výroba krémů, majonéz Zjemňování pokrmů Příprava nápojů
8
Celá vejce Vařená (naměkko, na hniličku, na tvrdo)
Smažená (míchaná, Ham and Eggs)
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.