Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 3. Nápoje Úvod zdroj:

2 Obsah Charakteristika Dělení Složení Význam

3 Poživatiny Dělení Potraviny – rostlinného původu - živočišného původu
Pochutiny Nápoje

4 Charakteristika Dodávají nezbytnou vodu pro rozpuštění živin, k přepravě při výstavbě buněk Povzbuzují tělesnou a duševní činnost Alkoholické u mladistvých škodí zdravému vývoji a v dospělosti nadměrné požívání poškozuje zdraví

5 Význam Tělo dospělého člověka obsahuje 70 % vody
Vytváří prostředí pro biochemické procesy Některé nápoje dodávají organismu živiny

6 Dělení Nealkoholické nápoje Alkoholické nápoje
stolní voda, minerální voda, sodová voda, ovocné a zeleninové šťávy, sirupy, zahuštěné ovocné šťávy, ovocné nápoje, limonády a ostatní nealkoholické nápoje. Alkoholické nápoje Pivo Víno Lihoviny Míchané nápoje

7 Dělení Nealkoholické nápoje Alkoholické nápoje
Nealkoholické nápoje neobsahují etanol, nebo nejvýše 0,75 % objemu Alkoholické nápoje obsahuje více než 0,75 objemových procent etanolu (tzv. alkoholu). Základem výroby těchto nápojů je etanolové kvašení.

8 Otázky Jak dělíme poživatiny? Charakterizuj nápoje.
Jaký je význam nápojů? Jak nápoje dělíme? Charakterizuj nealkoholické nápoje a uveď příklad. Charakterizuj alkoholické nápoje a jak je dělíme?


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google