Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JANSKÉ LÁZNĚ 2017.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JANSKÉ LÁZNĚ 2017."— Transkript prezentace:

1 JANSKÉ LÁZNĚ 2017

2 Město Janské Lázně Město Janské Lázně, ležící v údolí Janského potoka na úpatí Černé hory v Krkonošském národním parku (670 m n.m.), se vyznačuje jedinečnou atmosférou lázeňského města lemovanou koloritem horského střediska. Janské Lázně jsou světoznámým lázeňským městem a současně druhým nejlépe hodnoceným lyžařským střediskem v České republice. Klidné městečko s nevšední historií se rozkládá na úpatí Černé hory (1299 m n. m.), na jejíž vrcholek vede přímo z města kabinová lanová dráha. Kulturním centrem je secesní budova Kolonády, postavená v roce Zde se pravidelně pořádají taneční večery a hudební vystoupení různých žánrů. Přes den slouží Kolonáda jako kavárna. Ve společenském sále Janského Dvora se pořádají především koncerty vážné hudby a cestopisné přednášky. Víkendy v lázeňské sezóně zpestřují promenádní koncerty přímo na hlavní kolonádě. Městské kino je kromě filmových představení využíváno i pro vystoupení divadel a estrád malých forem. Ve městě Janské Lázně můžete navštívit mnoho restaurací nebo posedět v kavárnách v centru města. Klientům lázní je přes den k dispozici bistro Benátská hala v Lázeňském Domě, v rámci Aquacentra mohou hosté posedět v Aquabaru nebo na venkovní terase. V Janských Lázních nechybí ani pošta, lékárna, kino, minigolf a bankomat. Dopravu do města zajišťují přímé autobusové spoje z Prahy, Pardubic, Hradce Králové a Trutnova a průjezdní autobusový spoj na Špindlerův Mlýn, Vrchlabí a Pec pod Sněžkou. Nejbližší vlakové nádraží je ve Svobodě nad Úpou, vzdálené 3 km.

3 Státní léčebné lázně Janské Lázně, státní podnik
Aquacentrum Janský Dvůr Své jméno získaly Janské Lázně díky léčivému termálnímu pramenu, objeveného podle pověsti zbrojnošem Janem z Hockova již v r Zakladatelem lázní, které patří k nejstarším v  Čechách, byl pak v 17. století Jan Adolf Schwarzenberg. V roce 1675 byla zahájena výstavba prvních lázeňských budov. Světovou proslulost získaly lázně v 1. polovině 20. století úspěšnou léčbou následků dětské obrny. Léčivým zdrojem je lokální podhorské klima a termální minerální voda hydrouhličitano-vápenato-sodného typu o teplotě 27,5°, vyvěrající zde jako Janův a Černý pramen a zásobující vodoléčebné procedury a bazény, včetně nového rehabilitačního bazénu (součást Aquacentra) s vodní plochou 230 m2 a hloubkou 1,2 až 1,5 m, jehož součástí jsou i vodní clony, podvodní sopky, protiproud, masážní a perličková lůžka a vnitřní i venkovní vířivky. Aquacentrum je bezbariérové, imobilním pacientům je poskytována asistence při vstupu do bazénu pomocí automatického zvedacího ramene. V současné době se léčí v lázních široké spektrum chorob. Jedná se o nemoci pohybového aparátu, včetně stavů po úrazech a operacích, onemocnění nervová, včetně obrn, nervosvalových onemocnění a roztroušené sklerózy, nemoci dýchacího ústrojí, jako je astma, poruchy výměny látkové a žláz s vnitřní sekrecí a stavy po ukončené léčbě různých typů onkologických onemocnění. Do léčebného plánu jsou zařazeny masáže a vodoléčebné procedury, rašelinové zábaly, parafín a plynové injekce.

4 Tipy na výlety v okolí Kabinková lanovka ČERNOHORSKÝ EXPRESS (JANSKÉ LÁZNĚ – ČERNÁ HORA). Provoz lanovky: květen, červen, červenec, srpen, září, říjen - denně. Pravidelný letní provoz kabinové lanovky z Janských Lázní na Černou horu je od 9.00 do hodin dle jízdního řádu. Přeprava horských kol, koloběžek a kočárků zdarma. Rozhledna Panorama . Otevírací doba: pondělí - pátek 14: :00, o prázdninách a víkendech 10: :00 (v případě pěkného počasí do hodin). Černohorské rašeliniště. Nejstarší naučná stezka v KRNAPu. Panoramatické výhledy na Sněžku z Hubertovy vyhlídky, či pohled na rašeliniště z vyhlídkové věže. Tato lesní rašeliniště se oproti rašeliništím nelesním vyznačují větším výskytem krásných rostlin, suchopýrů a ostřic. Trasa naučné stezky měří 3 km. Odtud znovu po červené kolem Kolínské a Pražské boudy, následně po žluté a modré do Pece pod Sněžkou. Od sjezdovky Javor v Peci pod Sněžkou se do Janských Lázní můžete vrátit skibusem na červené páteřní lince. Trasa měří 6 km. Černohorské vodopády. Od Hospůdky na Formánkách v Janských Lázních jděte po žluté turistické trase Těsným dolem. Menší kaskády Černohorského potoka uvidíte už cestou. Největší až 4 metry vysoký vodopád najdete na konci trasy dlouhé asi 1,5 kilometru. Zpět se dostanete po stejné cestě. Barokní zámek a hospital Kuks. Unikátní cyklus barokních soch Matyáše Brauna a kostel Nejsvětější Trojice s hraběcí hrobkou. ZOO Dvůr Králové Nejnavštěvovanější ZOO České republiky nabízí v létě i večerní safari.

5 REKONDIČNÍ POBYTY pro dvě osoby
jsou sjednány od 1.května do 24.září 2017 v zařízení: Hotel Terra ***+ – příjezd v pondělí od hod., odjezd v neděli do 10 hod. Superior A možnost uspořádání lůžek jako manželskou postel nebo dvě oddělená lůžka Superior B uspořádání lůžek jen jako manželskou postel vhodné pro manželský pár nebo jednotlivce Lázeňský dům Réva - příjezd v pondělí od hod., odjezd v neděli do hod. Plus Standard Všechna zařízení jsou řešena bezbariérově a procedury probíhají ve stejných zařízeních bez ohledu na ubytování.

6 SLUŽBY ZAHRNUTÉ V CENĚ POBYTU:
6 x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji (pondělí až neděle), 6 x polopenze ( snídaně + večeře), možnost dokoupení obědů v ceně 150,-Kč/osoba/den 1 x vstupní lékařská konzultace 10 x lázeňská procedura (koupele, zábaly, klasické masáže) 6x vstup do Aquacentra včetně sauny a parního boxu na 2 hodiny denně zdarma 6x vstup do fitness centra na neomezenou dobu 15% sleva na další volně prodejné procedury dle vlastního výběru z pultových cen hotelu Terra zapůjčení županu na celou délku pobytu Wifi připojení a parkování slevy na volnočasové aktivity nabízené v Janských Lázních a okolí léčebný a kulturní program Cena pobytu nezahrnuje lázeňský poplatek ve výši 15,-Kč/osoba/den. Jako dárek obdrží každý klient poukázku na kávu do lázeňské Kolonády.

7 pobyt pondělí od 14.00 hod. – neděle do 10.00 hod.,
Hotel TERRA ***+ Hotel Terra byl nově zrekonstruován v roce 2016 a nachází se v lázeňském centru v blízkosti lázeňské Kolonády. Pokoje jsou vybaveny sprchou či vanou a WC, TV-Sat, ledničkou a příručním trezorem. Centrální recepce se nachází v lázeňském domě Janský Dvůr. Za hotelem je pro hosty k dispozici parkoviště za uzamykatelnou závorou. Z hotelu je přes spojovací halu přímý vstup do Aquacentra. Procedury probíhají v Lázeňském domě a Janském Dvoře. pobyt pondělí od hod. – neděle do hod., ubytování v nově zrekonstruovaném dvoulůžkovém pokoji stravování snídaně formou bufetu, večeře výběrová ze 3 jídel cena za osobu „Superior A“(oddělená nebo spojená lůžka ) Kč (člen 5 780,-Kč)* cena za osobu „Superior B“ (manželské lůžko) ,-Kč (člen 5 360,- Kč)* při neobsazení druhého lůžka člen 6 630,- Kč*

8 pobyt od pondělí od 14.00 hod.– neděle do 10.00 hod.,
LÁZEŇSKÝ DŮM RÉVA Poloha mimo lázeňské centrum, vzdálenost 230 m od hlavních lázeňských domů. Pokoje s koupelnou, sprchou a WC. Na poschodích jsou čajové kuchyňky. V budově je k dispozici výtah. Procedury probíhají v Lázeňském domě a Janském Dvoře. Ubytování je v 1. a 2. poschodí. Zbývající dvě poschodí jsou určena dětským pacientům. pobyt od pondělí od hod.– neděle do hod., ubytování ve dvoulůžkovém pokoji, stravování v Hotelu Terra, snídaně formou bufetu, večeře výběrová ze 3 jídel cena za osobu Réva Plus ,- Kč (člen 4 870,- Kč)* při neobsazení druhého lůžka člen 6 040,- Kč* cena za osobu Réva Standard ,- Kč (člen 4 730,-Kč)* při neobsazení druhého lůžka člen 5 870,- Kč*

9 ZAJIŠTĚNÍ REKONDIČNÍCH POBYTŮ ČLENŮM
Ve středu dne 1.února 2017 ve hodin bude umístěn na přehled termínů rekondičních pobytů a způsob přihlášení člena. ZO budou předem em upozorněny na zveřejnění těchto informací, člen si osobně objedná pobyt na telefonním čísle , svaz termín požadovaný členem zarezervuje, členu přidělí variabilní symbol pro úhradu zálohy ve výši 1.000,-Kč na osobu, po obdržení zálohy požadovaný termín závazně zaeviduje, člen uhradí doplatek ceny nejpozději 50 dní před nástupem pobytu, svaz uhradí cenu pobytu lázním včetně příspěvku 1.000,- Kč na člena, svaz odešle členu lázeňský poukaz včetně pokynů na jím uvedenou adresu, podmínkou přidělení poukazu je délka členství více než 1 rok a řádný odvod členských příspěvků ZO na svaz, *členu může být poskytnut maximálně jeden rekondiční pobyt v rámci kalendářního roku. Příspěvek 1.000,-Kč obdrží jen člen, který jej nečerpal v roce 2016.


Stáhnout ppt "JANSKÉ LÁZNĚ 2017."

Podobné prezentace


Reklamy Google