Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA"— Transkript prezentace:

1 MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
MICROCHIP PIC 16F87xA – PORTY Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor pro prezentaci výukových materiálů při práci ve skupině. Oddíly Po kliknutí na snímek pravým tlačítkem myši lze přidat oddíly. Oddíly mohou pomoci uspořádat snímky nebo usnadnit spolupráci mezi více autory. Poznámky Oddíl Poznámky použijte k zadání poznámek k doručení nebo dalších podrobností pro posluchače. Tyto poznámky lze zobrazit během prezentace. Vezměte v úvahu velikost písma (důležité pro usnadnění, viditelnost, pořízení videozáznamu a online provoz). Sladěné barvy Věnujte zvláštní pozornost obrázkům, grafům a textovým polím. Zvažte, zda účastníci budou tisknout černobíle nebo ve stupních šedé. Provedením zkušebního tisku ověřte, zda barvy fungují správně při vytištění černobíle i ve stupních šedé. Obrázky, tabulky a grafy Vsaďte na jednoduchost: pokud je to možné, použijte konzistentní a nerušivé styly a barvy. Označte popisky všechny grafy a tabulky.

2 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_52_INOVACE_09_03 Šablona V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Tematická oblast MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA Škola Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Autor Ing. Marek Pospíchal Téma hodiny Microchip PIC 16F87xA – porty Předmět, ročník MIT, 3.ročník Anotace Studenti se seznámí se strukturou portu a vlastnostmi jednotlivých portů PIC 16F87xA.

3 PIC 16F87xA – porty Struktura portu Společné vlastnosti Port A Port B
Port C Port D Port E Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

4 PIC 16F87xA – struktura portu
Každý port obsahuje registr Vnější vstup je oddělen od interní datové sběrnice (vstupní oddělovač) Výstup obsahuje výstupní budič Výstupní budič je doplněn oddělovačem Vstup je doplněn SKO Vstup je doplněn záchytným členem Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

5 PIC 16F87xA – struktura portu
Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

6 PIC 16F87xA – společné vlastnosti
Všechny porty jsou obousměrné a digitální Všechny porty jsou po resetu ve vstupním režimu Porty, které mají alternativní analogovou funkci jsou po resetu v analogovém režimu Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

7 PIC 16F87xA – port A RA0/AN0 bit 0 TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup RA1/AN1 bit 1 TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup RA2/AN2/VREF-/CVREF bit 2 TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup nebo vstup VREF- nebo CVREF RA3/AN3/VREF+ bit 3 TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup nebo VREF+ RA4/TR0CKI/C1OUT bit 4 ST Digitální vstup/výstup nebo vstup hodinového signálu pro Timer0 nebo výstup komparátoru. Jedná se o výstup s otevřeným kolektorem. RA5/AN4/SS/C2OUT bit 5 TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup nebo výběr (CS) pro synchronní sériový port Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

8 PIC 16F87xA – port B RB0/INT 0 TTL/ST(1) Digitální vstup/výstup nebo vstup pro vnější přerušení. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. RB1 1 TTL Digitální vstup/výstup. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. RB2 2 TTL Digitální vstup/výstup. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. RB3/PGM(3) 3 TTL Digitální vstup/výstup nebo vstup pro programovací napětí v režimu LVP. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. RB4 4 TTL Digitální vstup/výstup nebo vstup pro přerušení změnou na bráně. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. RB5 5 TTL Digitální vstup/výstup nebo vstup pro přerušení změnou na bráně. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. RB6/PGC 6 TTL/ST(2) Digitální vstup/výstup nebo vstup pro přerušení změnou na bráně nebo ladění v aplikaci ICD. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. Hodiny pro sériové programování. RB7/PGD 7 TTL/ST(2) Digitální vstup/výstup nebo vstup pro přerušení změnou na bráně nebo ladění v aplikaci ICD. Lze softwarově připojit vnitřní pull-up rezistor. Data pro sériové programování. Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

9 PIC 16F87xA – port C RC0/T1OSO/T1CKI 0 ST Digitální vstup/výstup nebo výstup Timer1 nebo vstup hodinového signálu Timer1. RC1/T1OSI/CCP2 1 ST Digitální vstup/výstup nebo vstup hodinového signálu Timer1 nebo vstup Capture2 nebo výstup pro Compare2 nebo výstup pro PWM2. RC2/CCP1 2 ST Digitální vstup/výstup nebo vstup Capture1 nebo výstup pro Compare1 nebo výstup pro PWM1. RC3/SCK/SCL 3 ST Digitální vstup/výstup nebo hodinový signál pro režimy SPI a I2C. RC4/SDI/SDA 4 ST Digitální vstup/výstup nebo datový signál pro režimy SPI a I2C. RC5/SDO 5 ST Digitální vstup/výstup nebo datový signál pro režimy SPI a I2C. RC6/TX/CK 6 ST Digitální vstup/výstup nebo vysílání dat pro USART. RC7/RX/DT 7 ST Digitální vstup/výstup nebo příjem dat pro USART. Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

10 PIC 16F87xA – port D RD0/PSP0 bit 0 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD1/PSP1 bit 1 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD2/PSP2 bit 2 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD3/PSP3 bit 3 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD4/PSP4 bit 4 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD5/PSP5 bit 5 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD6/PSP6 bit 6 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). RD7/PSP7 bit 7 ST/TTL(1) Digitální vstup/výstup nebo odpovídající bit paralelní sběrnice (Slave port). Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

11 PIC 16F87xA – port E RE0/RD/AN5 bit 0 ST/TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup nebo bit RD paralelní sběrnice (Slave port). 1 = signál není aktivní 0 = aktivace operace čtení (pokud je aktivní výběr sběrnice CS) RE1/WR/AN6 bit 1 ST/TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup nebo bit WR paralelní sběrnice (Slave port). 0 = aktivace operace zápis (pokud je aktivní výběr sběrnice CS) RE2/CS/AN7 bit 2 ST/TTL Digitální vstup/výstup nebo analogový vstup nebo bit CS paralelní sběrnice (Slave port). 1 = signál není aktivní (zařízení není vybráno) 0 = výběr zařízení Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

12 Microsoft Konstrukční dokonalost
Děkuji za pozornost Důvěrné informace společnosti Microsoft

13 Použité zdroje MICROCHIP. PIC16F87XA [online] [cit ]. Dostupné z: Shrňte obsah prezentace zopakováním důležitých bodů z lekcí. Co si mají posluchači zapamatovat po skončení vaší prezentace? Uložte prezentaci jako video, což usnadní její distribuci. (Chcete-li vytvořit video, klikněte na kartu Soubor a na položku Sdílet. V poli Typy souborů klikněte na položku Vytvořit video.)


Stáhnout ppt "MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA"

Podobné prezentace


Reklamy Google