Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hlavní kuchyně – technické podmínky Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s technickými podmínkami v hlavní kuchyni Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Umístění kuchyně, stěny, podlaha, osvětlení Datum
2
Hlavní kuchyně Technické podmínky
3
Úkol hlavní kuchyně Hlavní kuchyně je součástí výrobního střediska
Jejím úkolem je výroba a výdej pokrmů a nápojů Její zařízení určují – tok surovin, technologické procesy, hygienické předpisy, čisté a špinavé cesty, požadavky na bezpečnost práce
4
Centrální kuchyně Může být rozdělena na jednotlivá pracoviště podle výrobních postupů Může být samostatná hlavní kuchyně (varna), studená kuchyně, kávová kuchyně, cukrářská výroba, hrubá a čistá přípravna
6
Technické podmínky hlavní kuchyně
Kuchyně má být umístěna na severní stranu objektu Stěny musí být snadno čistitelné, nejlépe opatřené obklady do výšky 1,80 m Výška kuchyně by neměla být nižší než 3,20 m Podlaha dobře čistitelná s protiskluzovou úpravou
7
Osvětlení kuchyně Denním světlem (okna)
Elektrické osvětlení – celého prostoru i jednotlivých pracovních míst U větších provozoven se instaluje také náhradní nouzové osvětlení
9
Opakování Uveď technické podmínky hlavní kuchyně a porovnej s vybavením ve cvičné školní kuchyni
10
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.