Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most • 706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Vybavení kuchyně 2 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s vybavením moderní kuchyně a s jeho použitím v praxi.
2
MIKROVLNÁ TROUBA VYBAVENÍ KUCHYNĚ
nejdůležitější část mikrovlnné trouby je magnetron, který vysílá magnetické vlny tyto vlny pronikají v potravinách do hloubky 2-3 cm a prudce rozkmitají molekuly vody, obsažené v potravinách velké tření, které při tom vzniká, zahřívá potraviny mikrovlnná úprava potravin po počátečním vaření vzbudila některá podezření, ale nesčetné výzkumy ukázaly, že při správném používání mikrovlnných trub a dodržení technologických postupů je tato metoda naprosto zdravotně nezávadná. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
3
INDUKČNÍ SPORÁK VYBAVENÍ KUCHYNĚ
princip indukčního ohřevu využívá několika technologií elektrický generátor vytváří silné magnetické pole, které dodává přesně tolik energie, kolik je v daný okamžik potřeba v okamžiku, kdy položíme na nevodivou sklokeramickou desku nádobu z vodivého materiálu, se uzavře magnetický obvod a magnetické vlny, které prochází dnem nádoby se mění na teplo a zahřívají obsah nádoby po sejmutí nádoby z desky se obvod okamžitě přeruší povrch sporáku zůstává chladný nedochází tedy k připalování potravin na sporáku a sání tepla do prostoru „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
4
INDUKCE VYBAVENÍ KUCHYNĚ
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
5
ŠOKOVÝ ZCHLAZOVAČ VYBAVENÍ KUCHYNĚ
ŠOKER – umožňuje prudké zchlazení 2°C nebo zmražení potravin -18°C vysoká kvalita potravin, úspora času, menší ztráty na váze, zlepšení organizace, možnost uvařit jídlo dopředu zabraňuje množení bakterií v potravinách nepřímý proud vzduchu zabraňuje vysychání produktu velmi silné šokové chlazení uchovávání při 3°C po skončení cyklu šokové mražení při –40°C uchovávání při –20°C po skončení cyklu „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
6
GRILOVACÍ DESKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ
slouží ke grilování různých pokrmů - maso, zelenina… (ale také jako tepelný zdroj k vaření) různé materiály – litina, nerez… tvary: stolní, vestavěná, plochá, různě vroubkovaná elektrická i plynová velmi praktická a úsporná v kuchyni, nahrazuje několik spotřebičů (plynová kamna, kontaktní grily…) TEPLOTA °C „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
7
VYBAVENÍ KUCHYNĚ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
8
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu:
METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.