Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI ZÁKLADNÍ EL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI ZÁKLADNÍ EL."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-2.2.1 ZÁKLADNÍ EL. SOUČÁSTKY- DPS SIRÉNA Obor:Elektrikář Ročník:1. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 Elektronický obvod Elektronický obvod: vzniká propojením jedné součástky nebo většího počtu součástek se zdrojem elektrické energie. Po připojení zdroje prochází obvodem elektrický proud. Součástky, ze kterých se elektronický obvod skládá, se nazývají obvodové ( elektronické ) součástky. Obvodová součástka označuje základní, dále nedělitelnou část elektronického obvodu, která má přesně dané elektrické vlastnosti.

3 Rozdělení elektronických součástek a) podle chování v obvodě b) podle funkce, složitosti c) podle technologie d) podle závislosti na kmitočtu e) podle závislosti el. veličiny na součástce f) podle povahy zpracovávané veličiny g) podle počtu vývodů, kterými se elektronická součástka zapojuje do elektronického obvodu h) Podle počtu dvojic svorek (bran), které slouží k přivedení signálu do elektronické součástky a k následnému odvedení do další části elektronického obvodu (brány)

4 Elektrické schéma obvodu Sirény

5 Použité součástky v el. obvodě Siréna

6

7

8

9

10

11 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI ZÁKLADNÍ EL."

Podobné prezentace


Reklamy Google