Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilIva Dvořáková
1
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ.1406.1K Stupeň a typ vzděláváníStřední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblastChování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací oborGastronomická zařízení Vzdělávací okruhOdborná významnost Druh učebního materiáluPrezentace, samostatná práce, test znalostí Cílová skupinaŽák, 15 - 19 let AnotacePrezentace seznamuje žáky se podmínkami skladování suchých potravin, vybavením suchých skladů. Speciální vzdělávací potřeby- ano - Klíčová slovaSuché sklady, teplota, vlhkost suchých skladů, rošty, regály. Datum16.10.2012 Gastronomická zařízení – suché sklady
2
Popis skladů
3
Bývají umístěné v nadzemní části objektu Teplota ve skladu + 18°C Vlhkost vzduchu50% Okna musí být chráněná proti slunečnímu záření – žaluzie, spec. upravené sklo, modrým nátěrem Ochrana proti vniknutí hlodavců
5
Uskladňujeme potraviny, které znehodnocuje vlhkost Jsou to např. – mouka, těstoviny, pekařské výrobky, luštěniny, mák, sušené potraviny, cukr, cukrovinky, sůl, koření………….. Aromatické potraviny skladujeme odděleně nebo v uzavřených nádobách – káva, kakao, čaj, koření…..
6
cukr
7
mouka
8
hrášek fazole
9
těstoviny
10
Na dřevěné rošty Potraviny se nesmí opírat stěny Potraviny ukládáme na kovové nebo dřevěné regály
12
Napiš do sešitu kde a jakým způsobem skladujete suché potraviny u vás doma?
13
Odpověz na otázky: 1. jaká je teplota a vlhkost vzduchu v suchém skladu? 2. Jakým způsobem jsou chráněná okna v suchém skladu? 3.Jakým způsobem zabráníte vniknutí hlodavců do suchého skladu? 4.Jaké potraviny skladujeme v suchém skladu? 5.Jakým způsobem ukládáme potraviny?
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.