Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilAlžběta Jarošová
1
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos, svíčková, před příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 506 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 506
2
ŠVÍČKOVÉ ŘEZY – TURNEDOS plátky o síle 2 cm a hmotnosti 120g pečeme na anglický způsob při pečení na roštu, maso potíráme olejem do šťávy přidáme různé doplňky a vložky, podáváme s různým obložením, přílohami, vhodnou kombinací získá pokrm charakteristické vlastnosti přílohami, vhodnou kombinací získá pokrm charakteristické vlastnosti a pojmenování a pojmenování 1. http://www.ifood.tv/network/tournedos
3
DĚLENÍ HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ 2. http://www.kamilo-culinaria.cz/category/encyklopedie/maso-encyklopedie/page/3/
4
PŘEDPŘÍPRAVA Vyjmenuj: maso odblaníme krájíme na porce z tenčí části svíčkové – palec nenaklepáváme formujeme moříme v oleji kořeníme solíme těsně před technologickou úpravou – maso pak nepouští tolik šťávy
5
SVÍČKOVÉ ŘEZY OPERA pečeme na anglický způsob dva opečené svíčkové řezy přelijeme šťávou dochucenou kečupem, ČV, dušené kuřecí játra různé úpravy VB,R 3. http://www.doluj.cz/455-kc-za-luxusni-trichodove-menu-pro-dve-osoby-v-hodnote-910-kc
6
SVÍČKOVÉ ŘEZY SE ŠUNKOU A VEJCEM opečené svíčkové řezy podáváme obložené opečenými plátky šunky a sázeným vejcem, podléváme přírodní šťávou
7
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5 Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.