Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilKvětoslava Bednářová
1
DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek, dranžírování,vykošťování Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 503 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 503
2
FLAMBOVÁNÍ MASA Používáme tepelně opracované maso Vhodnou pálenku Gin Gin Borovičku Borovičku Slivovici Slivovici Koňak Koňak Whisky Whisky Maso: Hovězí svíčková Hovězí svíčková Zvěřina Zvěřina Vepřová panenka Vepřová panenka Pro zvýšení efektu do hořícího alkoholu několikrát „stříkneme“ mletý pepř, který vytváří světelný efekt 1. http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni-a-stolovani/skola-flambovani-zapalte-si-veceri-21296.aspx
3
DRANŽÍROVÁNÍ MASA Dobrá znalost anatomie: Znalost kostí a jejich uložení Znalost kostí a jejich uložení Uložení kloubů Uložení kloubů Směr vláken Směr vláken Řezy vedeme rychle a čistě Porce skládáme do původního stavu 2. http://www.ssltm.cz/cs/catering/
4
VYKOŠŤOVÁNÍ Vykošťujeme: Pstruha Pstruha Humra Humra 3. http://www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-7533--kanadsky-humr-pro-dva-za-849- kc-luxusni
5
VYKOŠŤOVÁNÍ HUMRA Humra uvaříme vložením do vroucí vody Odtrhneme klepeta Překrojíme středem od ocasu až k hlavě Postupně očistíme přední polovinu od zažívacího ústrojí Vyjmeme maso z ocasu
6
ZDROJ: Salač, G.: Stolníčení, Fortuna 1996, ISBN: 80-7168-333-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.