Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návrh akvaterária pro kuňku východní (bombina orientalis)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návrh akvaterária pro kuňku východní (bombina orientalis)"— Transkript prezentace:

1 Návrh akvaterária pro kuňku východní (bombina orientalis)

2 Takže začneme…pohled shora, rozměry budou 80x40 cm, nebo možná 80x50, vzadu je vlepena ještě jedna skleněná tabule o stejné výšce jako bude akva, asi okolo 40-50 cm, tvořící falešnou zadní stěnu, později bude překryta korkovým pozadím…

3 …kromě falešné zadní stěny budou vloženy ještě tři skleněné destičky, avšak menší, okolo 10 cm na výšku, které budou tvořit prostor pro souš.

4 První prvek pro to, aby nebyl vidět později filtr – tři sloupečky (duté), jeden v rohu a zbylé po stranách budoucího filtru, který bude v rohu umístěn.

5 Ve falešné zadní stěně budou dva otvory pro průchod trubice z filtru, výstup bude opět do prostoru vlastního terária, zamaskován bambusovou tyčkou, takže to bude takový bambusový pramen:)

6 Abych nezapomněl – falešná zadní stěna a taktéž vnější stěny destiček pro souš budou pokryty korkovým pozadím, korkem, kameny….

7 Po bocích jsou přidány ploché kameny, terasovitě položené, které budou vytvářet stupňovitý svah (eventuelně mohou být přidány i v přední části, ale tam plánuji nějaké kořeny přesahující do vody).

8 V prostoru pro souš bude substrát, který umožní budoucí osázení rostlinami, ty čárečky okolo filtru vysvětlím v následujícím snímku.

9 Ony duté trubičky budou sloužit k tomu, aby do nich zapadly menší kolíky, které budou umístěny na „krytu“, který bude těsně s úrovní vodní hladiny, později na povrchu zamaskován korkem, mechem….bude snadno odnímatelný, takže dobrá manipulace s filtrem bude zaručena. Pod úrovní vodní hladiny může být před filtrem nějaké vodní rostlinstvo, takže nebude vidět ani ve vodní části a jediné co bude vidět, bude efektní bambusový pramen.


Stáhnout ppt "Návrh akvaterária pro kuňku východní (bombina orientalis)"

Podobné prezentace


Reklamy Google