Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10 Název školy SPŠ a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10 Název školy SPŠ a."— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematický okruh Hovězí maso Téma Dělení hovězího masa Ročník 2, 3 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 21.10.2012 Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu dělení hovězího masa a jeho využití v kuchyni, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

2

3 Parts of beef Neck Undershoulder Sirloin high Ribs high Breast Shoulder Sirloin low Tenderloin Ribs low Brisket (belly) Leg Tail Shank (foreshank – hind shank)

4 Dishes of beef Beef stephany Beef stephany Roast beef Roast beef Beef stew, beef roulade Beef stew, beef roulade Sirloin with mushrooms Sirloin with mushrooms Beef goulash, beefsteak Beef goulash, beefsteak Boiled rib of beef, entercote Boiled rib of beef, entercote Roast sirloin of beef Roast sirloin of beef Beef kidney stew Beef kidney stew

5 Worksheet N.1 Mark every part of the meat: Mark every part of the meat:

6 Worksheet N.1 Right answer: Right answer:

7 Worksheet N.1 Answer : Answer : Vysoký roštěnec – sirloin high Vysoký roštěnec – sirloin high Nizký roštěnec – sirloin low Nizký roštěnec – sirloin low Svíčková – tenderloin Svíčková – tenderloin Zadní maso – back meat Zadní maso – back meat Krk – neck Krk – neck Plec –shoulder Plec –shoulder Pupek, bok – belly, brisket Pupek, bok – belly, brisket Hrudí – breast Hrudí – breast Vysoké žebro – rib high Vysoké žebro – rib high Ořech – nut Ořech – nut Svrchní šal – top side Svrchní šal – top side Spodní šal – bottom side Spodní šal – bottom side Přední/zadní kližka – front/rear shin Přední/zadní kližka – front/rear shin

8 Zdroje: http://www.hovezimaso.cz/gfx/maso.gif http://www.hovezimaso.cz/gfx/maso.gif http://www.hovezimaso.cz/gfx/maso.gif http://www.reality-show-farma.cz/wp- content/uploads/2012/06/krava.jpg http://www.reality-show-farma.cz/wp- content/uploads/2012/06/krava.jpg http://www.reality-show-farma.cz/wp- content/uploads/2012/06/krava.jpg http://www.reality-show-farma.cz/wp- content/uploads/2012/06/krava.jpg http://bonettimeats.com/wp-content/uploads/2012/08/beef- map.png http://bonettimeats.com/wp-content/uploads/2012/08/beef- map.png http://bonettimeats.com/wp-content/uploads/2012/08/beef- map.png http://bonettimeats.com/wp-content/uploads/2012/08/beef- map.png www.office.microsoft.com www.office.microsoft.com Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2002, ISBN 80-86073-94-7 Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2002, ISBN 80-86073-94-7


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10 Název školy SPŠ a."

Podobné prezentace


Reklamy Google