Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilJakub Slavík
1
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Autor: Mgr. Iveta Votápková 2. Laboratorní práce Etologická pozorování
2
Připrav si protokol 1.Vytvoř tabulku v levém rohu papíru(6x9cm) 2.Tabulka obsahuje - Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8
3
Pomůcky: - Pozorované zvíře - Potřeby pro kreslení - Zápisník pro záznam z pozorování - Odborná literatura
4
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Pozoruj životní projevy savců chovaných člověkem. Úkol č. 1
5
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Postup 1: Sleduj a zapisuj postřehy z pozorování vybraných zvířat (pití, příjem potravy) Pozorovaná zvířata: - Morče - Křeček - Králík - Pes - Činčila - Kočka Otázka: Jak se liší příjem potravy u masožravců a býložravců?
6
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Postup 2: Pozoruj chůzi psa a kočky, popiš rozdíly ve způsobu jejich pohybu. Může si pro porovnání vybrat jinou dvojici savců. Otázka: 1. S čím tyto rozdíly souvisejí?
7
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Postup 3: Diskutuj o chování čtyřnohých mazlíčků při venčení na známých místech. Jaké jsou vzájemné vztahy mezi psy. Pozoruj vztahy dominance a submisivity (nadřazenosti a podřazenosti), pachové značení teritoria, chování ve větší skupině psů. Úkol: Některé chování zakresli.
8
8. CLIL Savci - mammals 1.Morče domácí – guinea pig 2. Křeček – hamster 3.Pes domácí - dog Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8
9
9. Použité zdroje Získané informace http://en.wikipedia.orghttp://en.wikipedia.org Google obrázky: http://www.ireceptar.cz/res/data/176/021162.jpg http://www.fitness-ason.xf.cz/fotkyn/krecek.jpg http://www.nej-videa.cz/wp-content/0919.jpg http://www.tyden.cz/obrazek/201104/4d9acd7a2265a/profimedia-0004980514-4d9ad112a01d8_275x221.jpg http://nd04.jxs.cz/226/579/121c48f84e_72411969_o2.jpg http://df.2i.cz/fotos/gallery/200511/16138.jpg
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.