Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPavlína Hájková
1
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most +420 476 706 696 info@bukaschool.cz www.bukaschool.cz DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0227 Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, 434 01 Most Vyučovací předmětTechnologie přípravy pokrmů Tematický okruhÚvod do gastronomie Ročník1.-2. ročník Jméno autoraIng. Roman Sejval Období tvorby DUMčerven 2012 Označení DUMVybavení kuchyně 1 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s vybavením moderní kuchyně a s jeho použití m v praxi.
2
VYBAVENÍ MODERNÍ KUCHYNĚ STEAMER KONVEKTOMAT HOLD-O-MAT SALAMANDR PASÍROVAČKA POCOJET MIKROVLNÁ TROUBA VAKUOVAČKA GRILOVACÍ DESKA INDUKCE CUKRÁŘSKÉ PECE SKLOPNÉ PÁNVE…. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
3
STEAMER (TLAKOVÉ VAŘENÍ V PÁŘE) tyto přístroje využívají techniku známou v Číně již před 4 000 lety. první tlakový hrnec zkonstruoval v roce 1681 pan Papin pára je vynikajícím vodičem tepla. Její objem je asi 1000krát větší než objem vody (1dcl vody-100 l páry) z tohoto důvodu je ekonomičtější vařit v páře než ve vodě čím vyšší je tlak tím kratší je doba potřebná k vaření vaření v páře se úspěšně využívá při vaření zeleniny, brambor, cereálií a podobně zachovává přirozenější barvu potravin a jejich nutriční hodnoty „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
4
VELKOKAPACITNÍ SKLOPNÉ PÁNVE používají se ve velkých kuchyní slouží k opékání, smažení, restování, dušení atd… teplota od 100-300 °C pánev má víko – možno dusit pokrmy jedná se o nenahraditelné kuchařské zařízení „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
5
VELKOKAPACITNÍ SKLOPNÉ PÁNVE „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
6
CUKRÁŘSKÉ PECE specifické pečení – jiné než v konvektomatu není cirkulace vzduchu není možnost nastavení páry teplota 100-300°C určené pro cukráře a pekaře Každá trouba, pec či konvektomat peče jinak (jiné teplo, jiná cirkulace, jiná vlhkost, jiné rozmístění tepla… viz. příklad) „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
7
Souflé pečený v konvektomatu a v peci… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
8
CUKRÁŘSKÉ PECE „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
9
PACOJET Zařízení, které za pomoci vysokých otáček rozmixuje zmrazenou surovinu na jemnou kaši (pyré) Pocojet má všestranné použití – může v něm připravovat polévky, sorbety, pyré, kaše, zmrzliny a další… velmi vysoká cena břity jsou ze zlata… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
10
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.