Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skladování, použití. Vady tuků – vliv mikroorganizmů žluknutí tuků – MO a enzymy rozkládají tuk – tento proces podporuje světlo a teplo příměs cizích.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skladování, použití. Vady tuků – vliv mikroorganizmů žluknutí tuků – MO a enzymy rozkládají tuk – tento proces podporuje světlo a teplo příměs cizích."— Transkript prezentace:

1 Skladování, použití

2 Vady tuků – vliv mikroorganizmů žluknutí tuků – MO a enzymy rozkládají tuk – tento proces podporuje světlo a teplo příměs cizích pachů: špatné skladování – skladování s další látkou špatná výroba nejdelší trvanlivost má kakaové máslo nejnižší trvanlivost – máslo

3 Skladování tuků Všechny tuky se musí skladovat v suchých a čistých skladech teplota cca 15 o C chráněny před sluncem nesmí být skladovány s jinými surovinami – rády přijímají cizí pachy záruční doba – podle druhu: čerstvé máslo - 12 dní stolní margarín - 8 týdnů 100% tuk - 6 měsíců kak. máslo - několik let

4 Použití tuků Cukrářská výroba: živočišné tuky – nepoužívají se rostlin. oleje – smažení koblih ztužené tuky: 100% tuk – ředění kak. polevy margaríny – těsta, krémy

5 zdroje LUDVÍK BLÁHA, IVANA KOPOVÁ, FRANTIŠEK ŠREK. Suroviny pro učební obor Cukrář. Vydání čtvrté, přepracované. Informatorium, spol. s r.o. ISBN 978-80-733-000-2 Soukromé zdroje autora Zdroje obrázků vlastní fotografie Google obrázky


Stáhnout ppt "Skladování, použití. Vady tuků – vliv mikroorganizmů žluknutí tuků – MO a enzymy rozkládají tuk – tento proces podporuje světlo a teplo příměs cizích."

Podobné prezentace


Reklamy Google