Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 © IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR PROJEKT:Hodnocení průmyslových rizik PRODUKT:8 - Technické a analytické postupy DÍLČÍ MODUL:13 - Detekční technika jako nástroj pro snižování rizik

2 © IHAS 2011 1.2. Elektrochemické snímače  Výhody  Měření toxických plynů ve vzduchu (ppm plynu)  Známý vliv jiných plynů  Životnost 2 roky a více  Nízký příkon  Omezení  Nízká přetížitelnost  Vliv vlhkosti na životnost  Průběžná změna citlivosti  Nutná přítomnost kyslíku (cca 1 % obj.)

3 © IHAS 2011 Princip 2 vlnových délek 1.2. Infračervené snímače Vlnová délka Transmitance ReferenčníMěřicí

4 © IHAS 2011 1.2. FID snímače  Výhody  Měření nízkých koncentrací spalitelných látek (ppm)  Široký rozsah měření  Rychlá doba odezvy  Omezení  Neselektivní měření  Nutnost pomocného plynu  Nelze použít v halonových atmosférách (zhášení plamene)

5 © IHAS 2011 1.3. Provedení

6 © IHAS 2011 2.1. Rozdělení  Snímač i vyhodnocení v nebezpečném prostoru (NP)  Snímač v NP, vyhodnocení mimo prostor  Vzorek dopravován mimo NP k zařízení

7 © IHAS 2011 2.1. Příklad Snímač Ex - Vyhodnocení BNV

8 © IHAS 2011 2.2. Instalace snímačů  požadovaná ochrana proti výbuchu, zatřídění prostor  doba pro spuštění výstrahy celého systému  typ zařízení - stabilní, přemístitelné nebo přenosné  typ odběrového systému - difúzí nebo s nasáváním  materiál snímače a jeho krytu a jejich slučitelnost s předpokládaným okolím v provozu (koroze, vítr, déšť, apod.)

9 © IHAS 2011 2.2. Umisťování snímačů  v místě pravděpodobného proudění plynu  mezi předpokládaným místem úniku a nejbližším potencionálním zdrojem iniciace  co nejblíže potenciálnímu místu úniku

10 © IHAS 2011 2.3. Ostatní  doplňující informace  místní prostředí v provozu  místa a počet personálu v provozu  stavební uspořádání (stěny, průchody nebo přepážky), které mohou dovolit akumulaci plynů

11 © IHAS 2011 2.3. Provedení

12 © IHAS 2011 2.3. Provedení


Stáhnout ppt "© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google