Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O."— Transkript prezentace:

1 Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O

2

3 Obsah 1. Podávání stravy v lůžku a mimo lůžko 2. Zvyky a návyky 3. Snídaně 4. Oběd 5. Odpočinek s kávou 6. Večeře 7. Hydratace 8. Zdroje

4 Podávání stravy v lůžku a mimo lůžko  Mají možnost stravování v lůžku.  Za naši přítomnosti jedli všichni u stolu.  Na rozdíl od ČR jsou vedeni ke stolu či do křesel všichni klienti.

5

6 Zvyky a návyky  K snídani klient dostává kefír. (peristaltika, zvyk,..)  Nejčastěji se zde pije džus.  Jsou zde i nápoje jako je čokoláda, pivo, ochucené mléko, cola, limonády.  Klientům se objednává snídaně dle libosti. (sýry, ryby, vajíčka,..)  Všechna másla jsou slaná.

7  Pravidelné intervaly.  Mezi snídaní a obědem dostávají klienti misku s ovocem.  Společné prostory.  Společné stolovaní (stravování).

8  Narozeninová překvapení. (zmrzlina, dort,..)  Vystavený jídelníček.  Mají zde jiné dietní označení. 1. FK - normální strava. 2. FK dia – strava upravená pro diabetiky. 3. FK mos - mletá strava

9

10

11

12

13 Snídaně  Klient je usazen k připravenému stolu. (8:30-9:00)  Každý klient k jídlu dostává to, na co je zvyklý.  Každý klient dostává bryndák.  Dbá se na samostatnost. (Žádné speciální pomůcky)

14

15 Oběd - dinner  Start 13:00  Norská tradiční jídla a pochoutky. (rybí pudink,..)  Zelenina, ovoce, omastek, maso..

16

17 Odpočinek s kávou  Káva + nějaká drobnost  Doplnění energie.  Aby nebyl pacient dlouho bez jídla.

18

19 Hydratace klienta  Pití na které má chuť.  Snídaně se 2 sklenkami  Oběd s 1 sklenkou  Odpočinek s 1 hrnkem kávy  Večeře se 2 sklenkami

20 Večeře ● Klienti většinou dostávají ovesné vločky s mlékem nebo něco takového, lehkého. ● Kdykoliv si klient řekne, klidně i před spaním že má hlad, dostane něco lehkého

21

22 Zdroje  Vlastní fotografie  Informace od sestřiček  Forde Helsetun

23 Děkujeme za pozornost :)


Stáhnout ppt "Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O."

Podobné prezentace


Reklamy Google