Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu."— Transkript prezentace:

1

2 * Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu

3 * Používáme otevřený oheň * Před flambováním pánvičky dobře zahřejeme * Pokrm dobře prohřejeme * Na porci používáme 0,02 l pálenky s vyšším obsahem alkoholu * Lihovinu zapalujeme mírným nakloněním pánvičky k hořáku nebo pomocí lžíce či naběračky * Používáme min. 40% alkohol

4 * Používáme dvě pánve * Připravíme koktejl, v druhé pánvi zahřejeme s kouskem másla * Koktejl – cukr, máslo (2 lžíce cukru, 20g másla pro jednu osobu) * Cukr necháme zkaramelizovat, shrneme stranou, přidáme šťávu z citronu a pomeranče, 0,02l likéru * Vložíme palačinky * Plníme, přeložíme * Přeložíme na druhou pánev a flambujeme

5 * SALAČ, Gustav. stolničení. Praha: Fortuna, 1996, ISBN 80-7168-333-7.


Stáhnout ppt "* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu."

Podobné prezentace


Reklamy Google