Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilDrahomíra Vlasta Horáčková
1
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Zelenina listová Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_27_6 Jméno autoraMgr. Dagmar Vaďurová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
2
L ISTOVÁ ZELENINA zelenina s křehkými listy, listovými řapíky nebo stonky, má vysoký obsah vitamínu C a železa, konzumuje se za syrova jako salát, nebo tepelně upravená jako příloha. Salát hlávkový, římský, kadeřavý, ledový, Štěrbák, Čekanka salátová, Řeřicha setá, Špenát, Polníček, mangold, Řapíkatý celer.
3
SALÁT KADEŘAVÝ SALÁT ŘÍMSKÝ SALÁT KADEŘAVÝ SALÁT ŘÍMSKÝ SALÁT LEDOVÝ SALÁT HLÁVKOVÝ SALÁT LEDOVÝ SALÁT HLÁVKOVÝ
4
ČEKANKOVÉ PUKY ROKETA ČEKANKOVÉ PUKY ROKETA ŠTĚRBÁK ŘEŘICHA ŠTĚRBÁK ŘEŘICHA
5
POLNÍČEK ŠPENÁT POLNÍČEK ŠPENÁT POLNÍČEK POLNÍČEK
6
ŘAPÍKATÝ CELER ŘAPÍKATÝ CELER
7
Z DROJE KRUŽLIAK, P. Potraviny a nápoje, 5. vyd. Merkur. 1995. ISBN 80-7032-722-7 MAŠEK, L. Potraviny a nápoje v kostce, 1. vyd. Ratio. 2005. ISBN 80-2381-585-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.