Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes."— Transkript prezentace:

1

2  Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes směrnici USB  I když je v názvu slovo „disk“, samotné médium tvar kotouče nemá

3  Komerční výrobu zahájily roku 2000 firmy IMB a Trek Technology  První disky měly kapacitu 8 MB (5x víc než disketa)

4  V současnosti je k mání mnoho motivů  Základem všech je klasický USB konektor a destička s integrovaným obvodem  Data jsou ukládána v poli tranzistorů („buňky“) z nichž každá obvykle uchovává 1 bit

5  Nejčastěji jednoduché tvary z plastu, gumy nebo kovu  Mohou vypadat jako pera, kapesní nože, přívěsky na řetízky…  Pouzdra některých disků mohou být přizpůsobena i extrémním podmínkám (mráz…)

6  1. přenos osobních dat  2. bezpečnostní důvody  3. systémová administrace  4. bootování OS  5. ukládání hudby  6. zálohy

7  Kompatibilita, odplnost, kapacita, malá spotřeba elektrické energie

8  Špatná podpora u starších operačních systémů, vyšší cena vyšších kapacit

9

10


Stáhnout ppt " Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes."

Podobné prezentace


Reklamy Google