Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilTereza Hájková
1
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta, hřbet, před příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 511 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 511
2
SKOPOVÉ MASO Kýta – řízky, plátky, medailonky, pokrmy na jehle Hřbet – žebírka O kterou část masa jde? KýtaHřbet 1. http://www.ceskamasna.cz/maso/jehneci-skopove/jehneci-kyta-bez-kosti-zmrazena.html 2. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/jehneci-maso/
3
PŘEDPŘÍPRAVA omýt, osušit, nakrájet na porce, naklepat, zformovat, naseknout, marinovat, kořenit, odležet většina minutek ze skopového masa se musí před tech.úpravou nechat odležet ( při odležení maso solíme, kořeníme, potíráme olejem) maso chuťově zvýrazňujeme: česnek, cibule, kečup česnek, cibule, kečup citr.šťáva, destiláty ČV citr.šťáva, destiláty ČV bylinkové směsi bylinkové směsi upravujeme na pánvi, roštu, rožni i konvektomatu podáváme na zahřátém talíři
4
JEHNĚČÍ ŘÍZEK SMŽENÝ Kýtu zbavím povrchových blan Nakrájíme řízky Naklepeme Nařízneme Osolíme Obalíme v trojobalu Smažíme 3. http://www.coopclub.cz/skopove-variace/1755
5
JEHNĚČÍ S CITRÓNEM vykostíme kotletu srolujeme, opečeme na másle 2 – 3 minuty maso vyjmeme do výpeku přidáme víno, vývar, bobkový list, citrónovou kůru, osolit, opepřit maso přeléváme výpekem 4. http://ona.idnes.cz/hody-na-grilu-bifteky-ktere-vam-zmizi-z-talire-foy-/recepty.aspx?c=A090616_123120_recepty_ves
6
JEHNĚČÍ S HOUBOVOU OMÁČKOU kýtu na nudličky, přidáme česnek, pórek, žampiony omáčka: škrobová moučka, rýžové víno nebo suché sherry, vodu, chilli omáčku a nechat odležet smícháme s masem, prohřejeme 2 – 3 minuty, zastříkneme sezamovým olejem a servírujeme s červenými chilli 5. http://www.hotel-ambra.cz/gastronomicke-zazitky-1/
7
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5 Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.