Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilTadeáš Svoboda
1
Civilizační choroby
2
látka tukové povahy konzistencí podobný mýdlu či vosku
3
přítomen ve všech živočišných tkáních, v krvi, ve žluči, je součástí buněčných membrán
4
vznik v játrech příjem potravou živočišného původu maso, játra, mozeček, mléčné výrobky
5
vysoká krevní hladina je rizikovým faktorem arteriosklerózy, infarktu myokardu …!!
6
cholesterol je v krvi přítomen ve spojení s bílkovinami ( lipoproteiny ), které jej přenášejí „ LDL cholesterol“ – „špatný, zlý cholesterol“ – rizikový pro vznik arteriosklerózy „ HDL cholesterol“ – „dobrý, hodný cholesterol“- organismus chrání, je odnášený z ohrožených orgánů
8
čím více cholesterolu zkonzumujeme, tím méně ho syntetizujeme pokud přijímáme cholesterolu v potravě více nebo dojde k poruše jeho metabolismu přispívá k tvorbě plátů v tepnách
9
význam správná funkce nervové tkáně tvorba žluče tvorba různých hormonů
10
příčiny zvýšené hladiny dědičnost stravovací návyky některá onemocnění – cukrovka, obezita, onemocnění ledvin, alkoholismus
11
http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag http://www.google.cz/search?hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=cholesterol&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=651&wrapid=tljp135333545377008&um=1&ie= UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SkSqUNCSDaXT4QSU6IC4Ag
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.