Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Barviva – pozor na E 102, E 104,E 110,E 120, E 122,E 123, E 124,E 129 E 133, E 151, E 155 Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost dětí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Barviva – pozor na E 102, E 104,E 110,E 120, E 122,E 123, E 124,E 129 E 133, E 151, E 155 Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost dětí."— Transkript prezentace:

1

2 Barviva – pozor na E 102, E 104,E 110,E 120, E 122,E 123, E 124,E 129 E 133, E 151, E 155 Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost dětí

3 Konzervanty – prodlužují trvanlivost potravin a chrání je proti nebezpečným mikroorganizmům

4 Antioxidanty- k prodloužení trvanlivosti a chrání proti zkažení vlivem oxidace vzdušným kyslíkem. Jako přírodní antioxidanty působí i některé bylinky a koření – rozmarýn, šalvěj, zázvor, tymián, hřebíček

5 Zvlhčující látky – zabraˇnují vysychání potravin/ Regulátory kyselosti – zvyšují nebo přidávají kyselost Pritispékavé látky – zabraňují vytváření hrudků a spečených kousků/Plnidla- zvyšují objem potravin

6 Emulgátory- umožňují vznik emulzí – směs dvou nebo více nemísitelných složek/ Stabilizátory – udržují fyzikální vlastnosti potravin – barvu,

7 Zvlhčující látky – zabraˇnují vysychání potravin/ Regulátory kyselosti – zvyšují nebo přidávají kyselost Pritispékavé látky – zabraňují vytváření hrudků a spečených kousků/Plnidla- zvyšují objem potravin

8 Látky zvýrazňující chuť a vůni – zvýrazní již existující chuť či vůni, nepřidávají ji jako aromata

9 Leštící látky – dávají potravinám lesklý vzhled nebo vytváří ochranný povlak.

10 Zahušťovadla – potravinu zahustí, vážou vodu, hlavně tedy v masném průmyslu

11


Stáhnout ppt "Barviva – pozor na E 102, E 104,E 110,E 120, E 122,E 123, E 124,E 129 E 133, E 151, E 155 Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost dětí."

Podobné prezentace


Reklamy Google