Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMatěj Veselý
1
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 31 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z mletého masa Téma: Mletá masa 2. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: 26.01.2013 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou mletých mas. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
3
Sekaná Karbanátky Sekané řízky Různé náplně Čevapčiči Galantiny…
4
Příprava haší Masových nákypů Paštik Masových kašovin…
5
omyjeme odstraníme blány, šlachy, kosti… rozkrájíme na menší části podlouhlého tvaru
6
Závisí na ostrosti nože a vložky Na jejich vzájemné přiléhavosti V opačném případě se maso spíše stlačuje, zůstává vláknité Dochází k větší ztrátě živin
7
Meleme těsně před zpracováním Vyhýbáme se delšímu skladování Dbáme na správnou kombinaci masa
8
Houska namočená v mléce Bešamel Strouhanka Vejce… Pozor: více bílků – maso je tužší
9
Zvyšuje se Přidáním smetany Přidáním slaniny
10
Různé druhy koření – pepř, muškátový oříšek, majoránka, nové koření Aromatická zelenina – cibule, česnek, houby, lanýže, jemné druhy uzenin…
11
LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 Obrázky: http://office.microsoft.com, Galerie Office, 26.01.2013 http://office.microsoft.com
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.