Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lekce 6 – SCAMPER Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 7 – Jsme kreativní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lekce 6 – SCAMPER Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 7 – Jsme kreativní."— Transkript prezentace:

1 Lekce 6 – SCAMPER Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 7 – Jsme kreativní

2 SCAMPER Vzpomenete si, co jsme si říkali o mozkové bouři? Hodí se k rychlému vymýšlení nápadů a možností pro řešení nějakého problému. Po chvíli většinou začne proud nápadů slábnout... … a naše bouře potřebuje dostat novou energii. K tomu se používá sada sedmi otázek. Pomůžou nám přijít s dalšími novými myšlenkami.

3 SCAMPER Je to anglické slovo, které v překladu znamená Trysk. Této metodě se říká SCAMPER. To proto, že všechny otázky pomáhají našim myšlenkám letět tryskem k cíli.

4 SCAMPER Byli jste požádáni o spolupráci s Mezinárodním střediskem pro rozvoj věcí již existujících …

5 SCAMPER Metoda SCAMPER je založena na sedmi jednoduchých otázkách: Dalo by se něco nahradit? Šlo by něco s něčím zkombinovat? Jak by se dalo něco upravit, aby nám to víc vyhovovalo? Mohlo by se něco změnit? Bylo by možné použít něco jinak? Co by se dalo zjednodušit? Šlo by něco obrátit?

6 SCAMPER Těším se na Vás zase příště


Stáhnout ppt "Lekce 6 – SCAMPER Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.08/02.0025 Modul 7 – Jsme kreativní."

Podobné prezentace


Reklamy Google