Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Botanika =věda o rostlinách. Význam rostlin:  1.při FOTOSYNTÉZE vyrábí KYSLÍK a ORGANICKÉ LÁTKY( cukr, škrob, tuk, bílkoviny )  2.jsou to PRODUCENTI.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Botanika =věda o rostlinách. Význam rostlin:  1.při FOTOSYNTÉZE vyrábí KYSLÍK a ORGANICKÉ LÁTKY( cukr, škrob, tuk, bílkoviny )  2.jsou to PRODUCENTI."— Transkript prezentace:

1 Botanika =věda o rostlinách

2 Význam rostlin:  1.při FOTOSYNTÉZE vyrábí KYSLÍK a ORGANICKÉ LÁTKY( cukr, škrob, tuk, bílkoviny )  2.jsou to PRODUCENTI v potravních vztazích

3 Botanický systém-rostliny jsou do něj řazeny podle toho, jak jsou vyvinuté.  Nižší rostliny řasy řasy  Vyšší rostliny mechorosty mechorosty plavuně plavuně přesličky přesličky kapradiny kapradiny nahosemenné rostliny nahosemenné rostliny krytosemenné rostliny krytosemenné rostliny

4 Úkoly:  Jaký význam má v botanickém systému slovo nižší a vyšší? Souvisí s výškou rostlin?  Co je to fotosyntéza?  Jak se jmenoval vědec, který botanický systém zavedl?  V jakém prostředí žily nejstarší rostliny? Které rostliny to byly?

5 Pletivo = u rostlin skupina buněk, které mají stejný tvar, funkci a velikost. Druhy pletiv (z učebnice str.61 doplň funkci každého pletiva) 1.Pletivo vodivé: 2.Pletivo krycí: 3.Pletivo podpůrné: 4.Pletivo zásobní:

6 Otázky:  1. Z pojmů seřaď smysluplnou řadu. rostlina rostlina rostlinný orgán(kořen,stonek,list,květ) rostlinný orgán(kořen,stonek,list,květ) pletivo pletivo buňka buňka

7 Rostliny pojmenuj a zařaď do systému.Využij uč. str.60 a další 

8

9

10


Stáhnout ppt "Botanika =věda o rostlinách. Význam rostlin:  1.při FOTOSYNTÉZE vyrábí KYSLÍK a ORGANICKÉ LÁTKY( cukr, škrob, tuk, bílkoviny )  2.jsou to PRODUCENTI."

Podobné prezentace


Reklamy Google