Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E 12/01-Plánované rodičovství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E 12/01-Plánované rodičovství."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E 12/01-Plánované rodičovství

2 PLÁNOVANÉ RODIČOVSTVÍ DÍVKY - 9.třída Prezentace č.1

3 Uvědomte si: Rodiče mají základní lidské právo svobodně se rozhodnout o počtu svých dětí. Každé dítě by mělo být chtěné, očekávané s nesmírnou láskou a odpovědností. Chtěné těhotenství předpokládá vyhovující zdravotní stav obou partnerů, jejich biologickou a psychickou zralost, ekonomické zabezpečení rodiny.

4 ON A ONA Pomalu odrůstají dětským střevíčkům a spřádají velké sny o budoucnosti.Snad si ani neuvědomují, že už třeba zítra mohou neuváženě rozhodnout o své další životní cestě, o svém rodinném životě.

5 Přehled antikoncepčních metod Prezervativ = kondom Hormonální antikoncepce Hormonální injekce, podkožní implantáty Nitroděložní tělísko Pesar Metoda přerušované soulože Metoda výpočtu plodných a neplodných dnů

6 Hormonální antikoncepce Otázka k zamyšlení: 1. Jaká jsou pozitiva a negativa této antikoncepční metody? 2. Je hormonální antikoncepce vhodná pro mladé dívky?


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E 12/01-Plánované rodičovství."

Podobné prezentace


Reklamy Google